Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν δέχομαι καμία συγγνώμη» απαντά η Ιωάννα στην 35χρονη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 15:29 Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν δέχομαι καμία συγγνώμη» απαντά η Ιωάννα στην 35χρονη

«Η Ιωάννα και οι γονείς της δεν δέχονται καμία συγνώμη» λέει στο newsit.gr ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, μετά την ομολογία της 35χρονης Έφης ότι αυτή ήταν που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη κοπέλα πέρυσι το Μάιο στην Καλλιθέα.

Σήμερα (05.04.2021), σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο και κάτω από άκρα μυστικότητα, η 35χρονη επισκέφτηκε μαζί με τον δικηγόρο της την ανακρίτρια και ομολόγησε την πράξη της, καθώς η ίδια τόσο στην προανακριτική διαδικασία όσο και στην πρώτη “συνάντηση” με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή που διέταξαν την προφυλάκιση της ήταν αρνητική να πει το παραμικρό για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας.

Έτσι σήμερα απολογήθηκε για πρώτη φορά και ομολόγησε ότι έριξε καυστικό οξύ στο πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Αν και ζήτησε συγνώμη και επέμενε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα της τα λεγόμενα δεν φαίνεται να έχουν καμία αξία για την οικογένεια της Ιωάννας αλλά και για την ίδια, οι οποίοι ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εφιάλτη και να επουλώσουν τις πληγές τους.

«Πράγματι απολογήθηκε και ομολόγησε την πράξη της, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα» λέει στο newsit.gr, o δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας και προσθέτει: «Η Ιωάννα και η γονείς της τι να την κάνουν τη συγγνώμη της. Δεν δέχονται καμία συγγνώμη».

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η δράστης, στους ισχυρισμούς της, προσπάθησε να αποδομήσει την ποινική δίωξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που έχει ασκηθεί εις βάρος της, λέγοντας πώς η ποσότητα του καυστικού υγρού που έριξε στο πρόσωπο της Ιωάννας ήταν μικρή, καθώς ήθελε να της προκαλέσει μόνο μια ζημιά. Ωστόσο, όπως λέει ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τα επίσημα ευρήματα δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, ότι η ποσότητα του θειικού οξέος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν πολύ μεγάλη.

Η συγγνώμη και η ομολογία άργησαν έναν χρόνο 

Αιφνιδιαστικά στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας, η 35χρονη θέλησε να απολογηθεί, να ομολογήσει και να ζητήσει συγγνώμη από το θύμα της. Ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, με δήλωσή της ανέφερε ότι ήταν η ίδια που ζήτησε να απολογηθεί. Ισχυρίστηκε ότι κίνητρο για την πράξη της ήταν η εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα. Μόνο που δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το προσωπικό θέμα αυτό. 

Ζήτησε με «συντριβή» συγγνώμη από την Ιωάννα και την οικογένειά της και ισχυρίστηκε ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει και αρνήθηκε πως ενώ το θύμα της ήταν στο νοσοκομείο, σχεδίαζε και νέα επίθεση!

Η δήλωση του Σάκη Κεχαγιόγλου

«Η εντολέας μου απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 05.04.2021 και ώρα 10π.μ. κατόπιν σχετικού αιτήματός της ενώπιον της κ Ανακρίτριας του 17ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών.  Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της. Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε το χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν.

Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του».

Το χρονικό της επίθεσης 

Εκείνο το πρωινό της 20ης ημέρας του Μαΐου η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήγαινε ανυποψίαστη στην δουλειά της. Μπαίνοντας στο κτίριο δεν φανταζόταν ότι θα άλλαζε για πάντα η ζωή της με δραματικό τρόπο.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή, μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση, εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Η κοπέλα βγήκε τρέχοντας από το κτίριο αναζητώντας βοήθεια. Η μαρτυρία της φαρμακοποιού η οποία μαζί με την μητέρα της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στην Ιωάννα όταν σε απόγνωση και με το οξύ να της καίει το πρόσωπο έτρεξε να την βοηθήσουν συγκλόνισε. «Βοήθεια, κάντε κάτι μου έχουν ρίξει οξύ στο πρόσωπο», είπε η Ιωάννα στις γυναίκες.

Ήταν Αύγουστος πια όταν η Ιωάννα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση