Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέα εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 19:58 Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέα εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα

Τρίτη εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τον Μένιο Φουρθιώτη και  τις καταγγελίες ότι κατείχε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και πλαστό δελτίο διαπίστευσης με το οποίο μπορούσε να περνάει ανενόχλητος στα υπουργεία. 

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελία μέλους της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), του Γιώργου  Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ´ εξακολούθηση.

Η έρευνα ανατέθηκε στον  Νίκο Στεφανάτο στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών στην οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Σήμερα το μεσημέρι έφτασε στην Εισαγγελία και ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα,  μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης, προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε. 

πηγή: newsit.gr