Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ – 6 στους 10 θέλουν χαλάρωση των μέτρων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 20:24 Δημοσκόπηση Prorata: Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ – 6 στους 10 θέλουν χαλάρωση των μέτρων

Διατηρεί το προβάδισμά της η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση με τη διαφορά να είναι στις 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών με τη διαφορά παραμένει ίδια όπως και τον Φεβρουάριο.

Ελαφρώς ενισχυμένο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% έναντι 5,5%, σταθερό το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3% από 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 3 από 3,5%.

Σχετικά με το αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση το 34% εμφανίζεται γενικά ευχαριστημένο ενώ το 64% δηλώνει καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένο.

 Εξίσου δυσαρεστημένοι είναι όμως οι συμμετέχοντες και από το αντιπολιτευτικό έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 78% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο και μόνο το 20% εκφράζει ικανοποίηση.

Οσον αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς, οι πολίτες υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συναισθάνεται τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους σε ποσοστό 65%, αλλά είναι αποτελεσματικός στην επίλυση σημαντικών θεμάτων κατά 43%.

Από εκεί και πέρα το 63% των πολιτών αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά τη μέχρι στιγμής διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, όταν το ποσοστό στην ίδια ερώτηση προ πενταμήνου ήταν στο 55%. Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει μεθοδικά τα υλοποιούμενα μέτρα, υποστηρίζει το 66% των ερωτηθέντων. 

Να χαλαρώσουν τα μέτρα ζητά το 61% έναντι ποσοστού μόλις 17% που επιθυμεί την περαιτέρω αυστηροποίησή τους και 16% που προκρίνει την παράταση της ισχύος τους.

Οσον αφορά στις ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού, οι πολίτες κατά 55% θεωρούν ότι κυρίως ή αποκλειστικά ευθύνεται ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση και δευτερευόντως η ατομική συμπεριφορά του καθενός.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση