Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» το video ντοκουμέντο – Σαρωτικές έρευνες σε ξενοδοχεία και Airbnb

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 22:48 Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «μικροσκόπιο» το video ντοκουμέντο – Σαρωτικές έρευνες σε ξενοδοχεία και Airbnb

Στο βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, που εξασφάλισε το newsit.gr και έχει μπει στο “μικροσκόπιο” της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίζονται οι δολοφόνοι του γνωστού δημοσιογράφου, πάνω στη μηχανή μικρού κυβισμού να φτάνουν δέκα λεπτά νωρίτερα στο σημείο, όπου είχαν στήσει την ενέδρα τους κοντά στο σπίτι του, στον Άλιμο, όπου τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ το μεσημέρι της Παρασκευής (09.04.2021).

Ο συνεπιβάτης ήταν ο άνθρωπος που άδειασε το εννιάρι περίστροφο του στο κορμί του Γιώργου Καραϊβάζ. Και οι δύο εκτελεστές είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο, όπου έγινε η δολοφονία. Ο λόγος είναι πως στα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν οι αρχές στα χέρια τους φαίνονται οι δράστες να ειδοποιούνται από κάποιον ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ φτάνει στο σημείο, στο οποίο στη συνέχεια δολοφονήθηκε.

Έρευνες σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Αστυνομία κάνει σαρωτικές έρευνες σε όλα τα ξενοδοχεία των Νοτίων Προαστίων, για τις κρατήσεις δωματίων που έγιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, καθώς και σε διαμερίσματα που ενοικιάζονται μέσω Airbnb. Επίσης, ερευνώνται γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μηχανών, καθώς οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μηχανή μικρού κυβισμού, στην οποία επέβαιναν οι δράστες, να μην ήταν κλεμμένη, αλλά νοικιασμένη. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει αναλυτικό κατάλογο όσων μπήκαν και βγήκαν από την Ελλάδα, από αεροδρόμια και χερσαία σύνορα, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η ιατροδικαστική έκθεση και η βαλλιστική εξέταση

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου.

Όπως προέκυψε από την εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Επίσης, η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Θα διεξαχθεί, όμως, και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

πηγή: newsit.gr