Στη Λιβύη σήμερα ο Νίκος Δένδιας για νέες διμερείς επαφές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 11:27 Στη Λιβύη σήμερα ο Νίκος Δένδιας για νέες διμερείς επαφές

Στο επίκεντρο των συνομιλιών και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Για διμερείς επαφές στη Λιβύη θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συνεχίζοντας την προσπάθεια σύναψης συμμαχιών της χώρας μας με κράτη της ανατολικής Μεσογείου έναντι της τουρκικής απειλής.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να συναντηθεί διαδοχικά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι (Atiya Abdul Hafeez Al Qatrani), τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι (Saqr Bujwari) καθώς επίσης και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Issa).

Επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις καθώς επίσης και οι περιφερειακές εξελίξεις, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείου Εξωτερικών. Θα εξεταστούν επίσης ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης. Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (12.00 ώρα Ελλάδας) και ύστερα από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (15.30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση