Astrazeneca: Τι θα γίνει με τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου - Ανοίγει γραμμή εμβολιασμού για τους 30 ετών και άνω

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 16:04 Astrazeneca: Τι θα γίνει με τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου - Ανοίγει γραμμή εμβολιασμού για τους 30 ετών και άνω

Σχέδιο plan b στην εμβολιαστική διαδικασία για τις αδιάθετες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca - Για τους 30 ετών και άνω.

Επί τάπητος βρίσκεται ένα plan b στην εμβολιαστική διαδικασία για το κλείσιμο των ελεύθερων ραντεβού και τη χορήγηση των αδιάθετων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι τώρα, ο έκτακτος σχεδιασμός προβλέπει μια δεύτερη, παράλληλη γραμμή εμβολιασμού με το εν λόγω εμβόλιο, που σύμφωνα με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μπορεί να γίνεται σε πολίτες από 30 ετών και άνω.

Δεύτερη, παράλληλη γραμμή εμβολιασμού

Η δεύτερη γραμμή εμβολιασμού όπως λέει το ρεπορτάζ θα αφορά πολίτες χωρίς υποκείμενα νοσήματα, από 30 ετών και άνω, που θα δηλώσουν πως επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca όταν υπάρξει διαθέσιμο ραντεβού, αλλά και επαγγελματικές κατηγορίες που θέλουν να κάνουν γρηγορότερα το έμβολιο, όπως εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις μεταφορές, τον τουρισμό και το λιανεμπόριο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το δεύτερο αυτό σύστημα δεν αποκλείεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για την εμβολιαστική διαδικασία.

Επίσης, όπως λένε οι πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα των ραντεβού για τις ευπαθείς ομάδες που ανήκουν στην ομάδα Β, δηλαδή οσων πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, χωρίς ηλικιακό όριο. Ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει προς τα τέλη του μήνα.

Τα επόμενα βήματα είναι να ανοίξουν τα ραντεβού για τις ηλικίες 55-59 ετών.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση