Αντικατάσταση G3: Τι αποκάλυψε ο Παναγιωτόπουλος για το νέο εθνικό τυφέκιο και για τα ΕΑΣ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 20:52 Αντικατάσταση G3: Τι αποκάλυψε ο Παναγιωτόπουλος για το νέο εθνικό τυφέκιο και για τα ΕΑΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε σήμερα πληροφορίες σχετικά με το νέο τυφέκιο εφόδου που θα αντικαταστήσει το G3 του Ελληνικού Στρατού

Κατά τη διάρκεια σημερινών του δηλώσεων από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αλλά αντιθέτως υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και αναβάθμισή τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, σε σχετικό ερώτημα βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πώλησης των ΕΑΣ, παρά υπάρχει σχέδιο επέκτασης και αναβάθμισης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με νέες παραγγελίες.

Το νέο εθνικό τυφέκιο θα αναβαθμίσει τα ΕΑΣ

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι θα υπάρξει από κοινού παραγωγή του εθνικού τυφεκίου με ξένη εταιρεία, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα απογειώσει τις προοπτικές των ΕΑΣ». Πρόκειται για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα» το οποίο έχει ορίζοντα υλοποίησης τα δύο χρόνια, ανέφερε ο υπουργός και ενημέρωσε ότι σε αυτή τη φάση οι εταιρείες συμπαραγωγής αξιολογούνται από τα Γενικά Επιτελεία, με στόχο να προχωρήσει άμεσα το έργο.

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα της μετεγκατάστασης στο Λαύριο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η εγκατάσταση θα εκτελεστεί κανονικά και δεν συνεπάγεται καμία αρνητική επίπτωση τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στα προγράμματα που έχουν αναλάβει.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση