Αλλάζει και επίσημα ο τρόπος επιλογής καλλιτεχνικών διευθυντών στο Εθνικό και στο ΚΘΒΕ – Κατατέθηκε τροπολογία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 21:41 Αλλάζει και επίσημα ο τρόπος επιλογής καλλιτεχνικών διευθυντών στο Εθνικό και στο ΚΘΒΕ – Κατατέθηκε τροπολογία

Τροπολογία για την αναμόρφωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού καλλιτεχνικών διευθυντών στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα”.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη 14/04/2021.

Συγκεκριμένα,

1α.Αναμορφώνεται η διαδικασία επιλογής και διορισμού καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και προβλέπονται ιδίως τα εξής:

– Δημοσιεύεται από το Δ.Σ. κάθε θεάτρου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μετά από έγκρισή της από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

– Συγκροτείται με υ.α. Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής από προσωπικότητες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένου κύρους ή συμβολής στον χώρο του θεάτρου για την αξιολόγηση των υποψηφίων και την έκδοση σχετικού γνωμοδοτικού πρακτικού.

β. Παρέχεται η δυνατότητα στον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού να αναθέτει την άσκηση προσωρινών καθηκόντων καλλιτεχνικού διευθυντή, σε περίπτωση πρόωρης λήξης της θητείας του καλλιτεχνικού διευθυντή, είτε στον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή είτε σε άλλο πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους στων χώρο του θεάτρου.

Επίσης,

2. Παρατείνεται, εκ νέου, από τη λήξη της (31.12.2020) έως τις 30.9.2021 η προθεσμία έκδοσης των κανονισμών λειτουργίας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

3. Παρατείνονται ρυθμίσεις για την ακύρωση και αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν έως τις 30.6.2021 (ίσχυσε έως τις 31.12.2020) εξής:

– δυνατότητα προσφοράς ισόποσου πιστωτικού σημειώματος ισχύος έως τις 30.6.2022 (από 31.12.2021 που ισχύει σήμερα). αντί της επιστροφής χρημάτων, για την παρακολούθηση εκδήλωσης κατόπιν ακύρωσης ή αναβολής της, καταβολή στον πελάτη χρηματικού ποσού ίσου με την αξία του πιστωτικού σημειώματος έως τις 2.8.2022 (από 2.2.2022 που ισχύει σήμερα), σε περίπτωση που κατά τη λήξη ισχύος του, αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε από τον πελάτη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση