Μένιος Φουρθιώτης: Καλείται να δώσει στον ΕΔΟΕΑΠ 50.000 ευρώ για τους απίστευτους μισθούς που δήλωσε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 16:20 Μένιος Φουρθιώτης: Καλείται να δώσει στον ΕΔΟΕΑΠ 50.000 ευρώ για τους απίστευτους μισθούς που δήλωσε

Εισφορές που ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο Μένιος Φουρθιώτης, στον ΕΔΟΕΑΠ – το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης των δημοσιογράφων – για τους πλασματικούς μισθούς των 60.000 ευρώ το μήνα, που δήλωνε ότι λάμβανε για να επωφεληθεί από το πρόγραμμα "Συν-Εργασία", εισπράττοντας τεράστια ποσά αποζημίωσης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Εφημερίδα των Συντακτών".

Η εταιρεία του παρουσιαστή θα πρέπει να επιστρέψει αυτά τα ποσά, καθώς, όπως επισημαίνεται, ο ΕΔΟΕΑΠ επιβάλλει εισφορά σε όλο το ποσό που δηλώνεται ως μισθός κι όχι επί ενός ορίου, όπως γίνεται στον ΕΦΚΑ, που αναγνωρίζει ως ανώτατο ποσόν τα 6.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μ. Φουρθιώτης θα πρέπει να καλύψει από την τσέπη του τα νοσήλια μετά την πρόσφατη εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική, αφού οι ελεγκτές του ΕΔΟΕΑΠ δεν τα δικαιολόγησαν, απορρίπτοντάς τα.

Τρίτη εισαγγελική έρευνα για το Μένιο Φουρθιώτη

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης είχε ζητήσει και λάβει διαπίστευση στο υπ. Προστασίας του Πολίτη με βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ όπου εμφανιζόταν και ως αστυνομικός συντάκτης, κάτοχος της ειδικής κάρτας που χορηγεί στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους η Αστυνομία. Μάλιστα ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είναι ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ από την 1/12/2017.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τελεί υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η νέα δικογραφία, τρίτη κατά σειρά που σχηματίστηκε, για τον ήδη ερευνώμενο για σοβαρά οικονομικά και μη αδικήματα, αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου-μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) που προέβαλε, επιδεικνύοντας σύμφωνα με καταγγελίες, πλαστή ταυτότητα μέλους της δημοσιογραφικής ένωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της πλαστής ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ να είχε πετύχει να κατέχει πλαστό δελτίο διαπίστευσης, ώστε να μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπουργεία.

Η υπόθεση έφθασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη.

Η εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας προς τον εισαγγελέα Νίκος Στεφανάτο που ανέλαβε την έρευνα, είναι να εξακριβώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση. Ο εισαγγελικός λειτουργός θα παραλάβει και την σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών, η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, διευκρινίζει πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα την πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση