Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιώργος Καραϊβάζ: Ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο που τον απειλούσε - Το κείμενο "κλειδί" του δημοσιογράφου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 22:11 Γιώργος Καραϊβάζ: Ταυτοποιήθηκε το πρόσωπο που τον απειλούσε - Το κείμενο "κλειδί" του δημοσιογράφου

Οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει τον άνθρωπο που απειλούσε τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, όπως ο ίδιος είχε γράψει σε κείμενό του

Στις επαφές του με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα του προσπαθούν να βρουν απαντήσεις οι αστυνομικοί για να λύσουν τον γρίφο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Μετά την έρευνα αυτή, όπως αναφέρει το Mega, οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει τον άνθρωπο που απειλούσε τον δημοσιογράφο, όπως ο ίδιος είχε γράψει σε δημοσίευσή του στις 3 Ιουλίου του 2020.

Κοιτάζοντας στο σύνολο τις αναρτήσεις του, η ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε έρθει σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών είχε στρέψει το ενδιαφέρον του και είχε φτιάξει συμβόλαιο θανάτου κατά ενός αξιωματικού της αστυνομίας.

Κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και τώρα τον δημοσιογράφο. Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο πρόσωπο, που δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Τώρα οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στο να διαπιστωθεί αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αξιωματικοί των τμημάτων της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων αλλά και αριθμό υπόπτων τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του Καραϊβάζ.

Σε κείμενά του είχε αναφερθεί σε απειλές

Ο δημοσιογράφος είχε αναφερθεί σε απειλές που είχε δεχτεί τηλεφωνικά από πρόσωπο, το οποίο συνάντησε και από κοντά.

"Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την διαπλοκή του (όνομα) με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει" έγραφε ο δημοσιογράφος.

"Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως για να μην… κουράζονται" συμπλήρωνε στο κείμενο.

Επίσης, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε γράψει πριν από ένα χρόνο κείμενο, με τίτλο "Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. – Αϊ στο διάολο κρετίνοι".

"Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κυρία και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικοί της Ελ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι;

Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τα αφεντικά του; Οσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά.

Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμα και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώστε τη φωνή μου. Εξ ου και το άι στο διάολο κρετίνοι", είχε γράψει μεταξύ άλλων.

πηγή: thetoc.gr