Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεση Βαλυράκη: Πολύωρη κατάθεση του μάρτυρα στο Ανθρωποκτονιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 19:56 Υπόθεση Βαλυράκη: Πολύωρη κατάθεση του μάρτυρα στο Ανθρωποκτονιών

Ο μάρτυρας της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, στην κατάθεσή του ανέφερε όσα και στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ". Απεστάλη αρμοδίως στο Λιμενικό για να συσχετιστεί με την υπόλοιπη δικογραφία.

Μία μαραθώνια κατάθεση έδωσε χθες στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για όσα υποστηρίζει ότι είδε από το νησί των ονείρων, την ημέρα που έχασε την ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης.

Ο ίδιος φέρεται να είπε όσα είπε και στην εκπομπή και να υπέδειξε τους δράστες της δολοφονικής όπως υποστηρίζει επίθεσης με κοντάρι από δύο ψαράδες με λευκό αλιευτικό σκάφος, σε βάρος του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η μαρτυρία του κρίνεται ως καλοπροαίρετη και ειλικρινής, άλλωστε κράτησε πολλές ώρες ακριβώς για να αξιολογηθεί, έχει αποσταλεί στο Λιμενικό και αναμένεται ο συσχετισμός της με την υπόλοιπη δικογραφία, ώστε να ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας, να αξιολογηθούν στο σύνολό τους τα έως τώρα δεδομένα και να ληφθούν τυχόν περαιτέρω αποφάσεις, που πλέον θεωρούνται θέμα χρόνου.

Ερώτηση ΚΙΝΑΛ για την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

«Η πλήρης διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη συνιστά όχι μόνο υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και στους αγώνες του», αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ερώτηση που κατέθεσαν εχθές (19/4) στη Βουλή.

 

Απευθυνόμενοι στους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και τονίζουν ότι «η πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος, ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά ανθρωποκτονίας».

Οι τρεις υπουργοί στους οποίους απευθύνεται η ερώτηση καλούνται να ενημερώσουν τη Βουλή:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα, τόσο η διενέργεια της προανάκρισης από το Λιμενικό Σώμα όσο και η συνέχιση της υπόθεσης στην Ποινική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
  • Για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί ακόμη η τεχνική έκθεση που έχει ζητηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο;
  • Αν έχει διασφαλιστεί και με ποιο τρόπο η προστασία των μαρτύρων της υπόθεσης.

Καλούνται επίσης να διαβιβάσουν στη Βουλή όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και την αλληλογραφία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και υπουργείων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

πηγή: news247.gr