Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός Πάσχα: Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, η πρόγνωση για την Κυριακή των Βαΐων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 11:03 Καιρός Πάσχα: Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, η πρόγνωση για την Κυριακή των Βαΐων

Καιρός Πάσχα: Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές  τη Μεγάλη Εβδομάδα - Ο καιρός σήμερα: Στους 24 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το επόμενο τριήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη.

Την Κυριακή των Βαΐων στα δυτικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός. Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για «ισχυρή θερμή εισβολή στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας» κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με αποτέλεσμα ο καιρός να καταστεί αρκετά θερμός με τις πρώτες ενδείξεις να θέλουν τον υδράργυρο να «φλερτάρει» με τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτες με τις θερμοκρασίες την Μεγάλη Δευτέρα-Μεγάλη Τρίτη