Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παρασκήνιο πίσω από το διάγγελμα Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 10:47 Το παρασκήνιο πίσω από το διάγγελμα Μητσοτάκη

Όλα όσα έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που είδαμε χθες, παραλίγο δεν θα το βλέπαμε! Δεν θα το βλέπαμε αν ο Πρωθυπουργός δεν προέκρινε αυτή την πρόταση και υιοθετούσε την αντιπρόταση κάποιων συνεργατών του να γίνουν οι ανακοινώσεις για την απαγόρευση μετακίνησης το Πάσχα από συνεργάτες του και ο ίδιος, τη Μεγάλη Εβδομάδα- με μεγαλύτερη ασφάλεια αφού θα υπήρχαν και νέα επιδημιολογικά στοιχεία, να έβγαινε να ανακοινώσει όλα τα καλά μέτρα.

Να άφηνε δηλαδή τους συνεργάτες του να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και ο ίδιος να κράταγε για τον εαυτό του την κρέμα- όλα τα μέτρα που είναι δημοφιλή και χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών: το άνοιγμα της εστίασης, των σχολείων, των μετακινήσεων.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, ήταν μια πρόταση που προφύλαγε τον Κυρ. Μητσοτάκη από τις… κακοτοπιές και του έδινε όλα τα credits. Είχε όμως και αδυναμίες.

Ο αντίλογος ήταν ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να αναλάβει όλο το βάρος, να ανακοινώσει και τα κακά και τα καλά. Και με τον τρόπο αυτό να δείξει (και να ενισχύσει) το ηγετικό του προφίλ, δηλώνοντας ότι είναι υπεύθυνος για όλα- ότι δεν φοβάται να αναλάβει ευθύνες.
Η απόφαση (που δεν ήταν εύκολη) δεν ελήφθη αμέσως. Γι’ αυτό και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χθες το πρωί απέφυγε να επιβεβαιώσει αλλά και να διαψεύσει την πληροφορία ότι ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα. Την ίδια ώρα υπήρξαν και διαρροές που ήθελαν τον Κ. Μητσοτάκη να μην προχωρούσε στο χθεσινό διάγγελμα.
Ο κύβος, όπως ήταν φυσικό από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που τον είδαμε χθες το απόγευμα σε όλα τα κανάλια…

Πηγή: debater.gr