Ξανά στον εισαγγελέα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 10:13 Ξανά στον εισαγγελέα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης (φωτο intime)

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αδικημάτων δίνει σήμερα (23.04.2021) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας γνωστός ηθοποιός, πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ο κωμικός ηθοποιός έχει κληθεί για ανωμοτί κατάθεση μετά τις καταγγελίες τριών συναδέλφων του, σε βάρος του, για έναν βιασμό και δυο απόπειρες.

Ο 59χρονος κωμικός ελέγχεται από τις εισαγγελικές αρχές μετά τους φακέλους με στοιχεία που προσκομίστηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo.

Ήδη μία φορά μέσω του συνηγόρου ζήτησε και έλαβε προθεσμία 15 ημερών για να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Συγκεκριμένα, η πιο σοβαρή καταγγελία σε βάρος του προέρχεται από ηθοποιό η οποία τον καταγγέλλει για βιασμό με χρόνο τέλεσης το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Ο γνωστός πρωταγωνιστής έχει δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, να ζητήσει και νέα προθεσμία, ενώ σε αυτή τη φάση της διαδικασίας έχει την δυνατότητα να μην προσέλθει ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα αλλά να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις μέσω του συνηγόρου του.

Μετά τις εξηγήσεις του ηθοποιού, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ή όχι.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Πάντως, ο κωμικός ηθοποιός αρνείται κάθε σχέση με τις καταγγελίες.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση