Σάμπυ Μιωνή για Novartis: Στοχοποιήθηκα εγώ και ο συνέταιρός μου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 14:05 Σάμπυ Μιωνή για Novartis: Στοχοποιήθηκα εγώ και ο συνέταιρός μου

Νέα στοιχεία φέρεται να προσκομίζει στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας.

Νέα στοιχεία φέρεται να προσκομίζει στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή ο οποίος καταθέτει στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας επανέλαβε όσα ανέφερε και σε μήνυσή του κάνοντας λόγο για «εγκληματική οργάνωση» στην οποία ήταν επικεφαλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ένας εκδότης, δυο δημοσιογράφοι και ένας δικηγόρος.

Ο κ. Μιωνή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε ο ίδιος και ο συνέταιρος του «για χρηματικούς λόγους», ενώ ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου «για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε την κρίσιμη περίοδο με νομικό παράγοντα που ανήκε, όπως λέει, στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του επιβεβαίωσε με τις αναφορές του τις καταγγελίες που έχει κάνει.

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας φέρεται να στρέφει τα πυρά του στους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς τους οποίους κατηγορεί για σωρεία ατοπημάτων που όπως αναφέρει οδήγησαν στην έκδοση «παράνομων ενταλμάτων», «αβάσιμων διώξεων» αλλά και φορολογικά πρόστιμα που στη συνέχεια ακυρώθηκαν.

Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε ο επιχειρηματίας έξω από τον Άρειο Πάγο στην οποία ανέφερε: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση