Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lockdown: Για κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 14:35 Lockdown: Για κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Σήμερα οι αποφάσεις από την Επιτροπή - Η πρόθεση της κυβέρνησης και οι δισταγμοί των επιστημόνων - Στο τραπέζι και η κατάργηση του click inside.

Αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων όπως και των κέντρων αισθητικής, λαμβάνουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν εκ νέου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν πως είναι θετικοί να δώσουν το πράσινο φως με αφορμή και τις πασχαλινές αγορές.

Η πρόθεση για άνοιγμα και των δύο από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πολλάκις διατυπωμένη, καθώς όσο παραμένουν κλειστά  δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια.  Τις προηγούμενες εβδομάδες οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν έγινε κάποια αναφορά.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες είναι κοντά στο να δώσουν το «ΟΚ» για να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με τις όποιες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση.

Άλλο ένα θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι η κατάργηση του click inside
, δηλαδή κατόπιν ραντεβού ο πελάτης να εισέρχεται κανονικά στο κατάστημα που επιθυμεί για να κάνει τις αγορές του. Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση της κυβέρνησης είναι «ελευθερωθεί» η αγορά και ο πολίτης να μη χρειάζεται ραντεβού για να ψωνίσει. Από τη μεριά τους οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ίσως δημιουργούσε συνωστισμό έξω από τα καταστήματα.

«Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων» είχε δηλώσει την Πέμπτη μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τη Μεγάλη Εβδομάδα, απάντησε: «Το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού, και από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια και έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».