Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για αθλητισμό, τουρισμό και μετακινήσεις με πλοία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 16:59 Συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για αθλητισμό, τουρισμό και μετακινήσεις με πλοία

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

Για τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τα ακτοπλοϊκά ταξίδια συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα (26/4) στις 15.30 η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα ασχοληθεί με θέματα αθλητικού ενδιαφέροντος, με τον τουρισμό αλλά και τα πρωτόκολλα των μετακινήσεων με πλοία.

Στη συνεδρίαση, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, συζητείται το θέμα που αφορά στο άνοιγμα ομαδικών αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και το ενδεχόμενο κατάρτισης ενός χάρτη, βάσει του οποίου θα προγραμματιστεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.

Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για την Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.

Πώς θα γίνουν οι λειτουργίες

Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, οι ακολουθίες θα ξεκινούν στις 6 και μισή το απόγευμα, την Μεγάλη Πέμπτη στις 5 και μισή και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την ακολουθία πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός ναού, με τήρηση των μέτρων. Η Αναστάσιμη Ακολουθία θα τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα της Αττικής, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει ωράριο για Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, για τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.