Οργή Κικίλια για το «ξεστοκάρισμα» από Τσίπρα: «Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει όρια»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 18:47 Οργή Κικίλια για το «ξεστοκάρισμα» από Τσίπρα: «Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει όρια»

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη δήλωση Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι άνοιξε η πλατφόρμα της ηλικιακής κατηγορίας 30-39 για να γίνει «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca!

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια. Σήμερα για πολλοστή φορά αποδίδω τα εύσημα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία έχει αποδείξει μέγιστο επαγγελματισμό και έχει συμβάλει στα μέγιστα για την προτεραιοποίηση. Είναι αυτοί οι οποίοι μας επέτρεψαν με επιστημονικά δεδομένα να εμβολιάσουμε με AstraZeneca άτομα άνω των 30 ετών. Και να δώσουμε πρόσβαση όσο το δυνατόν νωρίτερα», είπε ο κ. Κικίλας. «Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτήν την επιτροπή, την διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Αυγούστου του 2017 και εγώ ανανέωσα τη θητεία τους στις 17 Αυγούστου του 2020. Είναι άριστοι επιστήμονες και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά την καρδία. Και είναι προφανές ότι δεν υπάρχουν συμπολίτες μας δεύτερης κατηγορίας στους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια. Αντιθέτως, δίνουμε τη δυνατότητα να τα κάνουν όσοι μπορούν», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο ίδιος είπε ότι χθες, Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείνουν οι συμπολίτες μας ραντεβού από 30 ως 39 ετών. «Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού το τριήμερο για εμβόλιο της AstraZeneca. Με τις υπόλοιπες ομάδες που προστίθενται μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι συμπολίτες μας», είπε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιστεί 9.142 άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας. Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγει νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί και η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 40 έως 44 ετών. «Τελικώς η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς όσων ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες 40–44 ετών ανοίγει από σήμερα, ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η αποστολή των sms από την άυλη συνταγογράφηση». Στόχος είναι να εμβολιασθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα περισσότεροι συμπολίτες μας.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση