Εμβόλια: Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι 45-49

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 23:09 Εμβόλια: Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι 45-49

Με ποιο τρόπο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κλείσουν ραντεβού για το εμβόλιό τους.

Το τρίτο συνεχόμενο άνοιγμα ηλικιακής ομάδας θα έχουμε αύριο, Μεγάλο Σάββατο. Μετά τους 30-39 και τους 40-44, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και όσοι είναι μεταξύ 45- 49 ετών, με τη διαφορά πως θα μπορούν να κάνουν και τα τέσσερα εμβόλια.

Η διαδικασία είναι η ίδια, δηλαδή όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ήδη από τις εννέα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ χθες καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 5 Μαΐου, αρχίζουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Εμβολιασμοί στο σπίτι

Την ίδια ώρα, από τις 15 Μαΐου οι κατάκοιτοι θα μπορούν να εμβολιάζονται στο σπίτι με το
μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια. Αναμένονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος, καθώς είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πότε παίρνουν σειρά οι άνω των 18

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως μέχρι τα μέσα του Ιουνίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 18-30 ετών, όμως αυτό δεν αποκλείεται να γίνει και νωρίτερα, σε συνάρτηση με την επάρκεια των δόσεων.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση