Μένιος Φουρθιώτης - Ξεκινούν έρευνες για τις καταγγελίες Βρούτση (vid)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 11:35 Μένιος Φουρθιώτης - Ξεκινούν έρευνες για τις καταγγελίες Βρούτση (vid)

Αποκαλύψεις για υπαλλήλους του υπουργείου που έκλαιγαν.

Σαν να μην έφταναν όλες οι κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει ο Μένιος Φουρθιώτης, τώρα ανοίγει ο φάκελος και για τις καταγγελίες που είχε κάνει πριν λίγο καιρό ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Από σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου, σύμφωνα με το Open, θα ξεκινήσει η κλήση μαρτύρων από τους αστυνομικούς. Ο κατάλογος είναι έτοιμος και περιλαμβάνει υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας, που είχαν έρθει σε επαφή με τον Μένιο Φουρθιώτη κατά τις επισκέψεις του στο υπουργείο, όπου – σύμφωνα με τον κ. Βρούτση – ο παρουσιαστής είχε απαράδεκτες συμπεριφορές.

“Υπάλληλοι έκλαιγαν”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε μιλήσει για περιστατικά που έγιναν τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας, κάνοντας λόγο για “απαράδεκτο τρόπο, πιέσεις και απειλές στο υπουργείο”, καθώς και για “κλωτσιές και υπαλλήλους που έκλαιγαν” όταν άκουγαν τις απειλές του Μένιου Φουρθιώτη.

“Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που δεν ενέδωσαν. Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου”, είχε πει ο πρώην υπουργός.

Έρευνα και από την Οικονομική Εισαγγελία

Επίσης, πριν από λίγες εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα ελεγχθεί αν ο Μένιος Φουρθιώτης έχει τελέσει αδικήματα όπως απάτη ή απόπειρα απάτης. 

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μπαρδάκη ήταν οι δηλώσεις – καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε δηλώσεις του «φωτογράφισε» τον εκδότη ως εμπλεκόμενο σε υπόθεση είσπραξης δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς δήλωνε μισθούς έως και 80.000 ευρώ μεικτά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο παρουσιαστής

Ο Μένιος Φουρθιώτης κρατείται από την Κυριακή του Πάσχα στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ οι δυο συγκατηγορουμενοί του στο Μαλανδρίνο και στη Λάρισα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δύο δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του κατά παραγγελία χτυπήματα, δηλαδή τους πυροβολισμούς και την έκρηξη στο σπίτι του ενώ παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών για να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής, σύμφωνα με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, είναι ο ηθικός αυτουργός για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του αλλά και εναντίον των αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς του καταλογίζεται ότι έναντι αμοιβής που κανόνισε με τους δύο δράστες οργάνωσε τις δήθεν επιθέσεις.

Επίσης, ο εισαγγελέας είχε διατάξει έρευνα όσον αφορά της καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε “συμβόλαιο θανάτου” εναντίον του.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συνεργοί του φέρονται επίσης να είχαν συστήσει συμμορία για τη διάπραξη των πράξεων τους. Παράλληλα ο παρουσιαστής κατηγορείται για υποθέσεις όπως η χρήση πλαστών εγγράφων και η οικονομική του δραστηριότητα.

Πηγή: debater.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση