Ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές και καταιγίδες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 12:21 Ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές και καταιγίδες

Με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό να απελευθερώνονται τις επόμενες ώρες, δεν είναι λίγοι αυτοί που ψάχνουν τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να κάνουν μία μικρή… απόδραση.

Σήμερα, Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία όπου υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας.

Αύριο, Παρασκευή, θα συνεχίζεται ο ήπιος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές στα δυτικά και βόρεια, αλλά και λίγες μπόρες στα βορειοανατολικά ορεινά, το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η ορατότητα επίσης τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι λίγο περιορισμένη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν από νότιες και δυτικές διευθύνσεις στα 3-5 και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτα Σπηλιωτοπούλου, μια διαταραχή από τα βορειοδυτικά θα μας τα χαλάσει λίγο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια φέρνοντας αυξημένη συννεφιά και βροχές κατά διαστήματα, ενώ δε θα λείψουν και οι καταιγίδες, το Σάββατο στα δυτικά και βόρεια και την Κυριακή στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή στα πιο νότια τμήματα, δεν αναμένονται φαινόμενα,μ αλλά θα έχει λίγη συννεφιά κατά διαστήματα, κυρίως την Κυριακή.

Επιπλέον, θα γυρίσουν πάλι οι άνεμοι σε βοριάδες και την Κυριακή θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, ρίχνοντας έτσι και τη θερμοκρασία, όχι όμως σημαντικά, ενώ από Δευτέρα ξανάρχεται η καλοκαιρία, με επάνοδο της θερμοκρασίας…

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση