Σπείρα κλεφτών είχε μπει 9 φορές στο σπίτι του Νίκου Ξανθόπουλου - Η επεισοδιακή σύλληψη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 21:49 Σπείρα κλεφτών είχε μπει 9 φορές στο σπίτι του Νίκου Ξανθόπουλου -  Η επεισοδιακή σύλληψη

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη των διαρρηκτών που είχαν εισβάλει επανειλημμένα στο κτήμα του Νίκου Ξανθόπουλου στην Παιανία

Η συμμορία, που έκλεβε μετασχηματιστές στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής και είχε μπει εννέα φορές στο σπίτι του ηθοποιού Νίκου Ξανθόπουλου, εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Παιανίας.

Ειδικότερα, αλλοδαποί κλέφτες είχαν βάλει στο στόχαστρο το κτήμα του δημοφιλούς ηθοποιού, από το οποίο έκλεβαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και πουλούσαν καλώδια και χαλκό σε εταιρείες σκραπ, με τους αστυνομικούς να στήνουν καρτέρι και να συλλαμβάνουν επ’ αυτοφόρω έναν από αυτούς. Ωστόσο, οι υπόλοιποι να καταφέρνουν να φεύγουν έπειτα από συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Ήρθαν μέσα στο κτήμα, έστησαν καρτέρι οι αστυνομικοί. Μας είπαν να μην βγούμε έξω, ό,τι και αν ακούσουμε. Είχαμε δώσει κλειδιά στην αστυνομία», τόνισε μιλώντας στο LIVE NEWS η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου.

Πώς έγινε η σύλληψη

Στις 17 Απριλίου, οι δράστες μπήκαν στο κτήμα και πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν. Όμως, ο συνεργός του πλησίασε και στην προσπάθειά του να τον απελευθερώσει, δάγκωσε έναν αστυνομικό και χτύπησε ακόμα έναν με σιδερένιο αντικείμενο. Πλέον, όλα τα μέλη της συμμορίας που ξεκινούσε από τον Ασπρόπυργο για να κλέψει μετασχηματιστές, χαλκό και ό,τι άλλο μπορούσαν να βρουν σε Μαρκόπουλο και Παιανία, έχουν πέσει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Πριν από μερικές μέρες, οι αξιωματικοί του τμήματος Ασφαλείας Παιανίας έπιασαν και τους άλλους τρεις της σπείρας.

Ο 87χρονος καλλιτέχνης και η οικογένειά του βρίσκονταν ανά τακτά διαστήματα στο ίδιο έργο θεατές. Κλειδωμένοι στο σπίτι τους, έβλεπαν τις κινήσεις των δραστών και την επόμενη ημέρα έκαναν τον απολογισμό. «Έκοβαν το ρεύμα γύρω στο ξημέρωμα κι αυτό επέστρεφε το απόγευμα. Γινόταν κάθε εβδομάδα, μπορεί και δύο φορές», συνεχίζει η σύζυγος του Νίκου Ξανθόπουλου, η οποία ελπίζει πως αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί.

Στις 23 Μαρτίου ήταν η πρώτη φορά που μπήκε στο στόχαστρό τους το κτήμα όπου μένει ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος και η οικογένειά του, στην περιοχή Κάμπος στην Παιανία. Οι δράστες, αφού έκοψαν την περίφραξη, μπήκαν στο οικόπεδο, έκοψαν τα χάλκινα καλώδια από τον μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ και προκάλεσαν ζημιές στο σπίτι της κόρης του Νίκου Ξανθόπουλου, αξίας 150 έως 200 ευρώ.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση