Δεξιώσεις για γάμους και βαπτίσεις: Προς επανεξέταση το όριο των 100 ατόμων μετά τις αντιδράσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 14:11 Δεξιώσεις για γάμους και βαπτίσεις: Προς επανεξέταση το όριο των 100 ατόμων μετά τις αντιδράσεις

Δεξιώσεις για γάμους και βαπτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με 100 άτομα.

Έτσι "επανεκκινούν" οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις από τον Ιούνιο, βάζοντας τέλος στην αβεβαιότητα πολλών ζευγαριών που εδώ και καιρό δεν γνώριζαν πότε να τις προγραμματίσουν. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση από την κυβέρνηση δημιούργησε αρχικά ανακούφιση και στις επιχειρήσεις που τις διοργανώνουν, όμως, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμητικός περιορισμός δημιουργεί προβλήματα και έτσι προκλήθηκαν αντιδράσεις. Και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται, είναι παράλογο σε ένα κτήμα να υπάρχουν 100 άτομα, όταν δίπλα μπορεί να λειτουργεί χώρος εστίασης που με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπορεί να... φιλοξενεί έως και 300 άτομα. Αίτημά τους είναι να αλλάξει το αριθμητικό όριο.

Έτσι, αναμένεται το ζήτημα των 100 ατόμων να ξανατεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων της Επιτροπής των ειδικών και να επανεξετασθεί ίσως ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα. Εκεί θα μελετηθούν ξανά τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουν εάν υπάρχει περιθώριο για διεύρυνση του αριθμού των προσκεκλημένων.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, “από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν όλες αυτές οι δραστηριότητες, εμείς έχουμε χρόνο, επομένως μπορεί η επιτροπή να ξαναδεί το θέμα”.

Αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας την Πέμπτη στην ΕΡΤ1, παραδέχθηκε ότι το "πλαίσιο είναι παράλογο". Μάλιστα χαρακτήρισε αδικία να υπάρχει ο περιορισμός των 100 ατόμων σε έναν χώρο ανοικτό, όπως ένα κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.

Για το θέμα των δεξιώσεων των γάμων και βαπτίσεων τοποθετήθηκε και η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι "οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση