Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Μεταμόρφωση: Ο πυγμάχος "Κεφάλας" είναι το τρίτο συμβόλαιο θανάτου σε 1,5 μήνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 09:26 Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη Μεταμόρφωση: Ο πυγμάχος "Κεφάλας" είναι το τρίτο συμβόλαιο θανάτου σε 1,5 μήνα

Ο 58χρονος "Κεφάλας" είναι το τρίτο συμβόλαιο θανάτου που εκτελείται τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Έπεσε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση.

Ο 58χρονος "Κεφάλας" είναι το τρίτο συμβόλαιο θανάτου που εκτελείται τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ο αδυσώπητος πόλεμος της αθηναϊκής νύχτας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο πλαίσιο των θανατηφόρων ανακατατάξεων. Το τελευταίο θύμα έπεσε νεκρό το βράδυ του Σαββάτου έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση από τα πυρά δύο εκτελεστών.

Το θύμα φαίνεται να είχε επαφές τόσο με τον Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη, μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου "Συνδικάτου του εγκλήματος", που δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στα Βριλήσσια, όπως επίσης και με τον "Capo dei Capi" (Αφεντικό των αφεντικών), Θέμη Καλαποθαράκο, που έπεσε νεκρός στις 25 Ιουλίου του 2000, δεχόμενος 60 σφαίρες από τους εκτελεστές του ενώ οδηγούσε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Μαραθώνα.

Οι συγκεκριμένες σχέσεις οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα πλαίσια της εκκαθάρισης στο χώρο της νύχτας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τα τελευταία τρία χρόνια, με τουλάχιστον 22 νεκρούς.

Οι δύο δράστες επέβαιναν σε μηχανή χαμηλού κυβισμού και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους καθώς φορούσαν κράνη. Λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου ενώ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, προσέγγισαν τον 58χρονο που βρισκόταν έξω από γνωστή καντίνα στην οδό Ιφιγενείας στη Μεταμόρφωση.

Ο συνεπιβάτης της μηχανής έβγαλε το 9αρι πιστόλι μέσα από το μπουφάν του και πυροβόλησε τον άνδρα από απόσταση αναπνοής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν έξι κάλυκες του συγκεκριμένου διαμετρήματος με τουλάχιστον τρεις σφαίρες να πλήττουν στο λαιμό και τον θώρακα τον πρώην πυγμάχο. Την ώρα της εκτέλεσης μάλιστα έξω από την καντίνα που είναι πολυσύχναστο σημείο στην περιοχή υπήρχε αρκετός κόσμος, κάτι που άφησε "αδιάφορους" τους δολοφόνους, οι οποίοι εκτέλεσαν το σχέδιό τους χωρίς κανένα δισταγμό.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς οι θαμώνες έσπευσαν να βοηθήσουν τον 58χρονο πρώην πυγμάχο που όμως είχε χάσει τη ζωή του, ενώ η μηχανή με τους εκτελεστές εξαφανίστηκε από το σημείο. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συγκέντρωσαν τους κάλυκες και τους έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να διαπιστωθεί εάν το όπλο των δραστών ήταν καθαρό ή είχε χρησιμοποιηθεί και σε κάποια άλλη ενέργεια.

Ο "Κεφάλας" όπως ήταν το προσωνύμιο του, ήταν γνωστός στις αρχές και είχε απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το όνομα του είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφία που υποβλήθηκε το 2011, ως ηγέτης ομάδας που πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Κηφισιάς. Το 2007 είχε κατηγορηθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για αρπαγή και ξυλοδαρμό άνδρα.

Το θύμα είχε αρνηθεί να πληρώσει λογαριασμό για λουλούδια σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, ενώ είχε βγάλει και όπλο. Την επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού είχε αναθέσει στον 58χρονο να βρει και να χτυπήσει τον "ατίθασο" άνδρα.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση