Γυμναστήρια: Ανοίγουν στις 31 Μαΐου για όλους - Τι ισχύει για τις επιδοτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 11:11 Γυμναστήρια: Ανοίγουν στις 31 Μαΐου για όλους - Τι ισχύει για τις επιδοτήσεις

Για τις 31 Μαΐου έχει οριστικοποιηθεί το άνοιγμα των γυμναστηρίων, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως θα μπορούν όλοι να τα επισκεφθούν και όχι μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο Open, το άνοιγμα των γυμναστηρίων κρίνεται επιβεβλημένο τόσο για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους, όσο και για όλους τους πολίτες, κάνοντας και ένα σχετικό αστείο, πως και ο ίδιος στην καραντίνα έφτασε τα 100 κιλά, τα οποία κατάφερε να ρίξει στα 91 με πολύ σκληρή δίαιτα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα για την επιδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων θα ανοίξει μεταξύ 28 και 30 Μαΐου, διευκρινίζοντας πως αφορά όλα τα γυμναστήρια και παιδότοπους, καθώς δεν μπαίνει θέμα μείωσης τζίρου, ενώ τα ποσά θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν έναν εργαζόμενο θα λάβουν το ποσό των 4.000 ευρώ, όσοι έχουν πάνω από 9 εργαζομένους 17.000 ευρώ, ενώ όπως εξήγησε στο ενδιάμεσο υπάρχουν και ορισμένες κατηγορίες με τα ποσά να αυξάνονται κλιμακωτά.

O κύριος Γεωργιάδης αναφέρθηκε, παράλληλα, στο πακέτο στήριξης στην εστίαση, διευκρινίζοντας πως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας έχουν ήδη υποβληθεί 7.000 αιτήσεις, από τις οποίες έχουν εκκαθαριστεί οι πρώτες 400, προσθέτοντας πως μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από όταν λάβουν τη σχετική έγκριση, οι ενδιαφερόμενοι θα βλέπουν τα αντίστοιχα ποσά στο λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση