Τα επόμενα μέτρα της χαλάρωσης: Πότε θα ακούμε μουσική στα μπαρ – Ανοίγουν σινεμά και γυμναστήρια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 15:59 Τα επόμενα μέτρα της χαλάρωσης: Πότε θα ακούμε μουσική στα μπαρ – Ανοίγουν σινεμά και γυμναστήρια

Οι «ανάσες» ελευθερίας που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Στα επόμενα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού εστιάζεται η κυβέρνηση. Στις τάξεις της, όπως και στους ειδικούς, επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το γεγονός ότι παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια όχι τόσο συνεπής εφαρμογή τους, τη στιγμή που ήδη προετοιμάζονται τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, την προσεχή Παρασκευή, 21 Μαΐου, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75%. Τη… σκυτάλη θα πάρουν  στις 28 Μαΐου οι ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στην εκπνοή του μήνα αναμένεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια. 

Όπως αναφέρθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, τον Ιούνιο προγραμματίζεται να επανέλθει η μουσική στα καταστήματα εστίασης, θα ληφθούν αποφάσεις για τα καταστήματα που λειτουργούν αποκλειστικά ως μπαρ, τα οποία μπορεί να ανοίξουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, ενδέχεται να επιτραπούν δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων με όριο τα 100 άτομα.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει:

Τον Μάιο:

  • 21/05: Επαναλειτουργία θερινών σινεμά (75% πληρότητα)
  • 28/05: Επαναλειτουργία θεαμάτων / συναυλιών σε υπαίθριο χώρο (50% πληρότητα)
  • 31/05: Επαναλειτουργία γυμναστηρίων για όλους (επαναξιολόγηση)

Τον Ιούνιο:

  • Επιτρέπεται η μουσική στην εστίαση 
  • Ανοίγουν τα μπαρ
  • Επιτρέπονται δεξιώσεις γάμων / βαπτίσεων (100 άτομα)
  • Ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι εστίασης (στο τέλος του μήνα)
Προσαρμοσμένη αναζήτηση