Χαλάρωση lockdown: Μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας στο τραπέζι της Επιτροπής - Τα σενάρια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 09:44 Χαλάρωση lockdown: Μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας στο τραπέζι της Επιτροπής - Τα σενάρια (φωτο intime)

Τι εξετάζει η επιτροπή των ειδικών για τη μουσική στην εστίαση, αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, όπου θα εξεταστεί η πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ενώ τις τελευταίες ημέρες τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, με μείωση των κρουσμάτων και αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλούν οι μεταλλάξεις που πληθαίνουν κάθε εβδομάδα, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι της συνεδρίασης των ειδικών βρίσκεται το ζήτημα της μουσικής στην εστίαση, αλλά και της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 12:30 έως τις 5 το πρωί.

Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία απάντησε ότι "για την απαγόρευση κυκλοφορίας επί της παρούσης δεν περιμένουμε να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει".

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Επιπλέον, το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως όλα δείχνουν πως θα πάει προς το τέλος του Ιουνίου. Τέλος, εξετάζεται και το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην υποβάλλονται σε self test.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση