Άγρια κόντρα Τασούλα – Τσίπρα στην Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 13:35 Άγρια κόντρα Τασούλα – Τσίπρα στην Βουλή

Γείωση από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στην δεύτερη «καταδρομική» προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να λάβει τον λόγο για να καταγγείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν προσέρχεται να απαντήσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στην επίκαιρη ερώτηση που του κατέθεσε για τα δάνεια της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας του αφαίρεσε τον λόγο και έκλεισε τις εργασίες του κοινοβουλευτικού έργου της Ολομέλειας υποστηρίζοντας όπως του είπε ότι είναι αναγκασμένος να το πράξει αυτό υπερασπιζόμενος το κύρος της Βουλής των Ελλήνων  από πολιτικές  ακτιβίστικές πρακτικές  και μετατροπή της Βουλής σε Κοινοβουλευτική Ομάδα και μονολόγους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υποστήριξε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν ν α λαμβάνουν όποτε θέλουν το λόγο, ότι ο Κανονισμός της Βουλής το προβλέπει αυτό σε όλες τις εργασίες της (νομοθετική διαδικασία, επίκαιρες επερωτήσεις και σε εξεταστικές ή προνακριτικές) όχι όμως στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εάν θέλετε του είπε ο Κ. Τασούλας να καταθέσετε πρόταση αλλαγής του Κανονισμού είμαι ανοικτός και θα περιμένω την πρότασή σας.

Αναφορικά με τον θεσμό της Ώρα του Πρωθυπουργού και τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προσέρχεται, ο κ. Κ. Τασούλας του απάντησε ότι ο Πωρθυπουργός στα δύο αυτά χρόνια της θητείας της κυβέρνησης , δηλαδή στα μισά της, έχει απαντήσει σε 7 επίκαιρες ερωτήσεις πολιτικών αρχηγών και με δική του πρωτοβουλία  έχουν οργανωθεί 5 ενημερώσεις της Ολομέλειας και συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ότι επί δικής του πρωθυπουργίας στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο εκείνος είχε απαντήσει 8 επίκαιρες ερωτήσεις ως Πρωθυπουργός από τις 160 που είχαν κατατεθεί από πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως είναι η δεύτερη φορά που ζητά τον λόγο κατά την διαδικασία συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, η προηγούμενη ήταν 15 ημέρες πριν, την προπροηγούμενη Παρασκευή . Δεν είναι , του είπε, δυνατόν να καθιερωθεί μια νέα πρακτική  μονολόγου που ένας αρχηγός να κρίνει ότι μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία των επικαίρων ερωτήσεων επειδή δεν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση της ερώτησής του και του καταλόγισε ότι προσπαθεί  να καθιερώσει  ένα νέο  τρόπο λειτουργίας της Βουλής. Μπορείτε του είπε να κάνετε πρόταση αλλαγής του ΚτΒ αλλά δεν μπορεί να αλλάξετε άρδην την διαδικασία της Βουλής  με βάση τις πρωτοβουλίες σας οι οποίες δεν προβλέπονται Έτσι θα  έχουμε μια πλήρη ακτιβιστική διαδικασία που μετατρέπει την Ολομέλεια  σε ένα είδος σκηνικού Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διαμαρτυρήθηκε έντονα και διαμαρτυρήθηκε όρθιος ακόμα και όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα λέγοντάς στον Πρόεδρο της Βουλής μεταξύ άλλων ότι «θα λογοδοτήσετε για αυτό που κάνατε σήμερα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε στον πρόεδρο της Βουλής ότι γνωρίζετε πολύ καλά ποιος παραβιάζει την  λειτουργία της Βουλής. Δεν είμαι εγώ αλλά ο Πρωθυπουργός που γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του την Ώρα του Πρωθυπουργού Σας καλώ είπε πριν φιμώσετε την φωνή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το σκεφτείτε. Η  παράταξη σας έχει φιμώσει τα ΜΜΕ όπως είχε επιχειρεί να κάνει και στα κοινωνικά δίκτυα.  Δεν θα καταφέρετε  όμως να μας φιμώσετε και στο Ναό της Δημοκρατίας Να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσετε ότι είστε πρόεδρος όλης της Βουλής και όχι πρόεδρος της ΝΔ  Μάλιστα καταλόγισε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι λαμβάνει «σκονάκια» από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη για να μην τον αφήσει να μιλήσει για 15 λεπτά που ζήτησε. 

Η δυνατότητα των πολιτικών αρχηγών, των πρώην Πρωθυπουργών και πρώην Προέδρων της Βουλής να μιλόύν όταν το ζητούν στην Ολομέλεια είναι πάγια πρακτική από το 1974 Αντέκρουσε τους όρους του πολιτικού ακτιβισμού λέγοντας ότι «δεν είναι παράσταση κοινοβουλευτική διαιδικασία   Σας καλώ είπε να μην υποπέσετε σε ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα .​

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com