Μητσοτάκης για εμβόλια: Πιθανό να χρειαστεί μία επιπλέον ενισχυτική δόση, υπάρχει επάρκεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 13:02 Μητσοτάκης για εμβόλια: Πιθανό να χρειαστεί μία επιπλέον ενισχυτική δόση, υπάρχει επάρκεια (φωτο intime)

Το ενδεχόμενο να κάνουμε και τρίτη δόση από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού το χειμώνα άφησε… ορθάνοιχτο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας όμως ότι υπάρχει επάρκεια.

Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την Επίτροπο Υγείας, Στέλια Κυριακίδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό αλλά και το ενδεχόμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να κάνουμε και τον επόμενο χειμώνα.

«Έχουμε επαρκή εμβόλια πια και για τον χειμώνα, για το επόμενο έτος, σε περίπτωση που φαίνεται αρκετά πιθανό να χρειαστεί μία επιπλέον ενισχυτική δόση για όλο τον πληθυσμό μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η πορεία της πανδημίας θα κριθεί από την πορεία των εμβολιασμών και απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. 

«Η πρόοδος στο μέτωπο της πανδημίας θα εξαρτηθεί απόλυτα από την πρόοδο στους ρυθμούς των εμβολιασμών. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει αισίως τα 7,5 εκατομμύρια. Αλλά από δω και στο εξής, ειδικά καθώς θα μπαίνουμε στον Ιούλιο, το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα τόσο των εμβολίων όσο η προθυμία των υπολοίπων συμπολιτών μας πια να εμβολιαστούν.

Νεότερες ηλικίες, οι οποίες πρέπει να πειστούν και αυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού, είναι κάτι στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία. Και, βέβαια, να κλείσουμε κάποια κενά σε εμβολιασμούς συμπολιτών μας μεγαλύτερης ηλικίας οι οποίοι ενδεχομένως να αντιμετώπισαν τη διαδικασία με μεγάλη επιφυλακτικότητα, τώρα όμως δεν έχουν κανένα λόγο πια να είναι επιφυλακτικοί καθώς τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Και, βέβαια, είναι απολύτως ασφαλή όλα τα εμβόλια, να το τονίσω και αυτό, έχει τη σημασία του να το λέμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση