Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Self test: Το απόγευμα η απόφαση των Φαρμακοποιών για συνέχιση της χορήγησης από τα φαρμακεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 14:02 Self test: Το απόγευμα η απόφαση των Φαρμακοποιών για συνέχιση της χορήγησης από τα φαρμακεία

Σήμερα Τρίτη (22/6) στις 14:00, συνεδριάζουν οι Φαρμακοποιοί όλης της χώρας με σκοπό να αποφασίσουν εάν αποδέχονται την πρόταση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία, μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) θα κρίνει εάν θα συνεχιστεί η διάθεση των self test από τα φαρμακεία για ακόμη δύο με τρεις μήνες, όπως αιτήθηκε το υπουργείο Υγείας την προηγούμενη εβδομάδα και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχαν, παρόντος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες 7ο και 8ο και ειδικά για τις ομάδες των δικαιούχων εργαζόμενων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18-30 ετών. Να σημειωθεί ότι από το μέτρο της υποχρεωτικής διενέργειας self test σε εργασιακούς χώρους από την 1η Ιουλίου εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις.

Self test: «Εφάπαξ η διάθεση στους δικαιούχους»

Επίσης, προκειμένου να περιοριστεί ο φόρτος εργασίας για τους φαρμακοποιούς, η κυβέρνηση υποσχέθηκε στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

«Αγκάθι» στη συνέχιση της διάθεσης από τα φαρμακεία, αποτελεί η άρνηση των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής και Αχαΐας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν συναινούν στην εφαρμογή του μέτρου. Στην περίπτωση που δεν εμμείνουν στην απόφασή τους, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει πως θα ενεργοποιήσει εναλλακτικά κανάλια διανομής (σούπερ μάρκετ), ώστε να μην μείνουν ακάλυπτοι οι δικαιούχοι.

Πηγή: iatropedia.gr