Γλυκά Νερά: Η ξηλωμένη κάμερα που πρόδωσε τον συζυγοκτόνο θα δώσει και άλλα στοιχεία «κλειδιά»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 22:22 Γλυκά Νερά: Η ξηλωμένη κάμερα που πρόδωσε τον συζυγοκτόνο θα δώσει και άλλα στοιχεία «κλειδιά»

Η κάμερα που είχε ξηλωθεί από τη θέση της και είχε πεταχτεί στο πάτωμα του σαλονιού της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, ήταν αυτή που “έδειξε” τον πιλότο ως δολοφόνο της συζύγου του, Κάρολαϊν, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Η κάμερα αυτή, πριν ξηλωθεί από τη θέση της και πεταχτεί στο πάτωμα του σαλονιού, είχε καταγράψει δεδομένα, τα οποία οι ειδικοί επιστήμονες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, κατάφεραν να αποσπάσουν.
Η χρονολογική σειρά των όσων έχουν καταγραφεί, αποσαφηνίζουν ακόμα περισσότερο τα όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ της δολοφονίας της Καρολάιν.

Η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, με τη βοήθεια εξιδεικευμένου τεχνικού στις κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, επιχειρεί να «αποκωδικοποιήσει» τα στοιχεία αυτά.

Τα ηλεκτρονικά «ίχνη»

Η κάρτα μνήμης που περιείχε η συγκεκριμένη κάμερα, είχε αφαιρεθεί από τη συσκευή και δεν εντοπίστηκε ποτέ. Παρόλα αυτά, η κάμερα ως συσκευή αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία ακολούθησαν οι αστυνομικοί. Στις 00:26, λοιπόν, στις 11 Μαΐου, έγινε η τελευταία εγγραφή στην κάρτα μνήμης, που σημαίνει ότι ή αφαιρέθηκε από την κάμερα η κάρτα μνήμης ή κάποιος αφαίρεσε την κάμερα από το τροφοδοτικό της ή χειροκίνητα (μέσω εφαρμογής) διακόπηκε η εγγραφή.

Η κάμερα, ωστόσο, φαίνεται ότι είναι στο ρεύμα στη 01:19 μετά τα μεσάνυχτα, όταν και φαίνεται πως κάποιος, ο οποίος έχει εγκαταστήσει την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του και έχει τους κωδικούς πρόσβασης, βλέπει την εικόνα που μεταδίδει και μπορεί να την αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού του.

Η σύνδεση με το δίκτυο

Εκείνο που παραμένει, έως τώρα μυστήριο, είναι το εάν μπορεί να προσδιοριστεί η ώρα που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολαϊν, ξήλωσε την κάμερα ώστε να σταματήσει να καταγράφει το οποιοδήποτε στοιχείο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να βρεθεί.

Ερωτήματα, προκαλεί, ωστόσο, η υπερβολική χρήση, εκείνη τη νύχτα, της εφαρμογής που συνδέεται με τη κάμερα. Στο λογισμικό της, έχει καταγραφεί δραστηριότητα 223 φορές μέσα σε μόλις μία ώρα και 20 λεπτά. Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος, να είχε μπει.

Από 23:39μ.μ. έως 01:19π.μ. είτε έγινε είσοδος 223 φορές από την εφαρμογή του κινητού, είτε -σύμφωνα με τον ειδικό- η εφαρμογή στο κινητό ήταν συνεχώς ανοιχτή και ο χρήστης έκανε παραμετροποιήσεις.

Τα στοιχεία από την κάμερα ασφαλείας, μαζί με το «έξυπνο ρολόι» της Κάρολαϊν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου, είναι τα ηλεκτρονικά στοιχεία που «έδεσαν» τον δολοφόνο της 20χρονης μητέρας.

Θα καθοριστεί η ώρα που ξηλώθηκε

Όπως τόνισε στην εκπομπή ο ηλεκτρονικός και τεχνικός συστημάτων ασφαλείας, Κώστας Σαμαρτζής, μπορεί να καθοριστεί ακριβώς η ώρα που βγήκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα. «Υπάρχει ένα εσωτερικό αρχείο που καταγράφει όλα τα συμβάντα που έχουν σχέση με την κάμερα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως αυτό το αρχείο θα δείξει και πότε βγήκε από το διαδίκτυο ή την παροχή ρεύματος.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση