Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαευαγγέλου: Τέλος τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους – Πού θα φοράμε υποχρεωτικά μάσκες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 18:33 Παπαευαγγέλου: Τέλος τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους – Πού θα φοράμε υποχρεωτικά μάσκες

Η Βάνα Παπαευαγγέλου επιβεβαίωσε πως η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε το τέλος των self test για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Παράλληλα η επιτροπή προχώρησε στη σύσταση να μην φοράνε οι πολίτες μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, όπου βέβαια δεν υπάρχει συνωστισμός, αλλά παραμένει υποχρεωτική στους δημόσιους εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

«Στα 32 έτη μειώθηκε η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην κινητικότητα των νέων. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 4.100  κρούσματα και οι περισσότερες περιφέρειες είναι πράσινες», ανέφερε επίσης η κα. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ένας στους 3 νοσηλευόμενους αφορά σε νέους ανθρώπους , καθώς οι ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Μείωση παρατηρείται και στους θανάτους άνω των 75 ετών. Όπως είπε δίνεται έμφαση στον εμβολιασμό όλων άνω των 55 ετών, καθώς γνωρίζουμε ότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο».