Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σοκ: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες - Οι δυο είναι σοβαρά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 19:52 Σοκ: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες - Οι δυο είναι σοβαρά

Σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 7 μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με καυστικό υγρό απο ιερέα στη Μονή Πετράκη, την ώρα που γινόταν συνοδικό δικαστήριο. Μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό και το ΚΑΤ. Στο 401 ο αστυφύλακας που ακινητοποίησε τον δράστη.

Επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος αρχιερέων σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη και μάλιστα με δράστη ιερέα.

Την στιγμή εκείνη γινόταν συνοδικό δικαστήριο στην Μονή Πετράκη με ερώτημα τον αποσχηματισμό του εν λόγω ιερέα, ο οποίος στράφηκε εναντίον των αρχιερέων και τους πέταξε καυστικό υγρό στα πρόσωπα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα 7 Μητροπολίτες να μεταφερθούν εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών ενώ παραμένει άγνωστη η σύνθεση του χημικού που χρησιμοποιήθηκε. Αργότερα οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο αστυφύλακας που ακινητοποίησε τον δράστη και τον συνέδραμε διερχόμενη περιπολία. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι από το καυστικό υγρό.

Να σημειωθεί πως και οι επτά μητροπολίτες είναι εκτός κινδύνου, ωστόσο δύο εξ αυτών έχουν εκτεταμένα εγκαύματα. Οι μητροπολίτες που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο είναι: Κηφισίας, Γλυφάδας, Άρτας, Ζακύνθου, Κασσανδρείας και Δρυϊνουπόλεως.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταβαίνει εσπευσμένα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

πηγή: news247.gr