Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αυτοί είναι οι δύο μητροπολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 20:49 Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αυτοί είναι οι δύο μητροπολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά

Οι μητροπολίτες που δέχτηκαν την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ο ιερέας ο οποίος κατά τη διάρκεια του Συνοδικού Δικαστηρίου στην Ιερά Μονή Πετράκη έριξε καυστικό υγρό, κατά πάσα πιθανότητα βιτριόλι, σε επτά μητροπολίτες και σε έναν αστυνομικό, ο οποίος ήταν έξω από την αίθουσα και έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι επτά μητροπολίτες διακομίσθηκαν στο "Λαϊκό" νοσοκομείο, με εγκαύματα, όπου και νοσηλεύονται και ο αστυνομικός στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θύματα της επίθεσης είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Από αυτούς, σε σοβαρότερη κατάσταση φαίνεται πως είναι οι αρχιερείς Κηφισιάς και Άρτας οι οποίοι και ενδέχεται να μεταφερθούν στο ΚΑΤ.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Αυτοί είναι οι δύο μητροπολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά

Μητροπολίτης Κηφισιάς, Κύριλλος

Μητροπολίτης Άρτας

Μητροπολίτης Άρτας, Καλλίνικος

Όπως έγινε γνωστό, οι επτά μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί.

Εκτός από τους μητροπολίτες τραυματίστηκε επίσης κι ένας αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός και δύο ακόμα ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο "Λαϊκό" μετέβησαν άμεσα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μίλησε για ένα πρωτόγνωρο και οδυνηρό περιστατικό στους κόλπους της εκκλησίας.

Χειροπέδες στον δράστη

Στο μεταξύ, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερέας που συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από αστυνομικές πηγές, ο ιερέας δεν έχει πει λέξη έως αυτή την ώρα σε αστυνομικούς, σχετικά με το κίνητρο της επίθεσής του.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση