Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη: Ποιος είναι ο ιερέας δράστης -«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν» είπε στους αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 22:07 Επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη: Ποιος είναι ο ιερέας δράστης -«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν» είπε στους αστυνομικούς

Ενας ιερέας... βίος και πολιτεία φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, που οδήγησε επτά μητροπολίτες στο νοσοκομείο.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο δράστης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά τη σύλληψή του από 4 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση σε επτά μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε έναν αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με το orthodoxtimes, δράστης είναι ο 37χρονος ιερέας Θ.Κ. με καταγωγή από χωριό των Σερρών. Η οργανική θέση του φέρεται να είναι στη Μητρόπολη Βέροιας, ενώ είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την ΕΡΤ, τα πρώτα λόγια του ιερέα στους αστυνομικούς ήταν: «Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ιερομόναχος χαρακτήρισε την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β' βαθμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 35χρονος ιερέας είχε εμπλακεί πριν από δύο χρόνια σε υπόθεση με ναρκωτικά και έχει παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει. Υπηρετούσε στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, υπήρξαν όμως παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατεθεί στο Καλοχώρι Ημαθίας.
Ο ιερέας εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών. Ο 37χρονος δράστης φέρεται να είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης στο Πλατύ Ημαθίας. Ο ιερέας είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στα ράσα του, εκτιμώντας ότι δεν θα τον ψάξουν οι αστυνομικοί. Ωστόσο, στη σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε το «φιξάκι». Ακολούθως, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βέροιας -στον οποίο υποστήριξε ότι η κοκαΐνη ήταν για προσωπική του χρήση- του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεσή του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο, όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσής του. Καθώς έγινε γνωστή η καθαίρεσή του, ο δράστης, που έφερε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό, επιτέθηκε και τραυμάτισε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό που έσπευσε να τον σταματήσει.

Από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως ο ιερέας είχε αποθηκεύσει το καυστικό υγρό σε δύο μπουκάλια αναψυκτικού και κατά την επίθεσή του έριξε στα θύματά του το ένα.

Σημειώνεται ότι οι μητροπολίτες έχουν διακομιστεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ένας εξ αυτών στη μονάδα πλαστικής χειρουργικής του ΚΑΤ και ο αστυνομικός στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση