Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με βιτριόλι: Το αγόρασε 40 ευρώ και "ράντιζε" τους Μητροπολίτες με περιεκτικότητα 96% σε θειικό οξύ [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 09:32 Επίθεση με βιτριόλι: Το αγόρασε 40 ευρώ και "ράντιζε" τους Μητροπολίτες με περιεκτικότητα 96% σε θειικό οξύ [εικόνες] (φωτο intime)

Το βιτριόλι που έριξε ο 37χρονος ιερέας σε επτά Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι, το είχε προμηθευτεί από το διαδίκτυο έναντι 40 ευρώ ενώ η περιεκτικότητα του ήταν 96% .

Το θειικό οξύ με το οποίο επιτέθηκε στη Μονή Πετράκη, ο 37χρονος ιερέας το είχε προμηθευτεί από το διαδίκτυο έναντι 40 ευρώ, γι' αυτό μάλιστα ταξίδεψε στην Αθήνα, με το τρένο παρότι οι δικηγόροι του τον είχαν προτρέψει να ταξιδέψει αεροπορικώς μαζί τους. Αυτή του η κίνηση φαίνεται να ήταν σκόπιμη, καθώς ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο των αποσκευών του στο αεροδρόμιο και τον πιθανό εντοπισμό του καυστικού υγρού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την ιστοσελίδα που είχε αγοράσει το καυστικό υγρό, από την ανάκτηση περιηγήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Πρόκειται για θειικό οξύ 96% καθαρότητας, που επισημαίνεται πως η αγορά είναι μόνο για εργαστηριακή χρήση και διατίθεται με πιστοποιητικό εργαστηρίου εταιρείας. Οι αστυνομικοί πήραν τον ρουχισμό των θυμάτων και τα σπασμένα μπουκάλια με το καυστικό υγρό προκειμένου να αναλυθούν και να διαπιστωθεί η ακριβής σύστασή του.

Ο 37χρονος άρχισε να… ραντίζει τους ιεράρχες με βιτριόλι από απόσταση 5-10 μέτρων. Νωρίτερα είχε ζητήσει τον λόγο με… ήρεμο τρόπο ρωτώντας δύο φορές αν είχε παρέμβει ο Μητροπολίτης Βέροιας για την καθαίρεσή του.

Όταν έλαβε αρνητική απάντηση έσκυψε και πήρε από το σακίδιό του ένα καφέ γυάλινο μπουκάλι των 750 ml και άρχισε να καταβρέχει τους Μητροπολίτες και όσους βρίσκονταν μπροστά του. Όταν αυτό άδειασε το πέταξε εναντίον τους και πήρε το δεύτερο μπουκάλι, κάνοντας το ίδιο. Οι ιεράρχες στην αρχή νόμιζαν πως τους πέταγε νερό ή λάδι προκειμένου να τους χλευάσει αλλά δευτερόλεπτα αργότερα άρχισαν να καίγονται να βλέπουν αιματηρά τραύματα όπου είχε πέσει το καυστικό υγρό.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις καταθέσεις των επτά Μητροπολιτών, ενός Αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Αρχικά είχε πει πως ότι έκανε το έκανε από αγανάκτηση και πως άλλοι ιερείς έχουν κάνει χειρότερα πράγματα από εκείνον και τους κρατάνε, ενώ εκείνον όχι. Αργότερα είπε στους αστυνομικούς πως ήθελε να τους τιμωρήσει για την απόφαση που έβγαλαν εις βάρος του, θεωρούσε άδικη την πρώτη και στημένη την δεύτερη.

Ο 37χρονος κατά τη διάρκεια της παραμονής στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής άρχισε να λέει κάποιες ακατάληπτες εκφράσεις χωρίς ειρμό και να ζητά βοήθεια γιατί δεν είναι καλά ψυχολογικά. Μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί. Αργά χθες το μεσημέρι επέστρεψε στα κρατητήρια και από εκεί μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα με την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αναμενόταν να ζητήσει προθεσμία να απολογηθεί ο κατηγορούμενος και θα υπέβαλλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ο Εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή. Πηγαίνοντας προς το γραφείο του Ανακριτή, ο 37χρονος είπε: "Δεν ήξερα ότι θα προκαλούσα κακό, ζητώ συγνώμη".

Πηγή: thetoc.gr