Aγρίνιο-δικαστήρια: Συγκέντρωση συμπαράστασης στις νεαρές που κατήγγειλαν τον ιερέα (φωτό-βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 16:21 Aγρίνιο-δικαστήρια: Συγκέντρωση συμπαράστασης στις νεαρές που κατήγγειλαν τον ιερέα (φωτό-βίντεο)

Ο ιερέας που συνελήφθη στο Αγρίνιο και κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, ασέλγεια και βιασμό ανήλικης οδηγήθηκε στις 12:00 στην Ανακρίτρια Αγρινίου για να απολογηθεί.

To κλίμα ωστόσο στο Δικαστικό Μέγαρο είναι τεταμένο και βαρύ για τον κατηγορούμενο κληρικό.

Πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες,  συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα που διακινήθηκε κυρίως στα social media.

Πρόκειται για μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις δύο νεαρές  που κατήγγειλαν τον 49χρονο ιερέα και μήνυμα προς καθεμία γυναίκα που υπήρξε θύμα κακοποιητικής συμπεριφορά να μην σιωπήσει.

«Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά» σημειώνουν οι οργανωτές της κινητοποίησης.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με ένα να αναγράφει χαρακτηριστικά: «Ο πατερούλης δεν σας αγαπούσε, σας βίαζε. Μην φοβάστε, μιλήστε!»

Την ώρα μάλιστα που οι αστυνομικοί οδηγούσαν (από πλαϊνή πόρτα ) τον ιερέα εντός του Δικαστικού Μεγάρου οι συγκεντρωμένες γυναίκες προσέγγισαν την είσοδο και οργισμένες του απηύθυναν χαρακτηρισμούς.

Πηγή: agrinionews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση