Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που ζητούσαν να μην εμβολιαστούν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021 22:15 Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση πυροσβεστών της ΕΜΑΚ που ζητούσαν να μην εμβολιαστούν
Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους λόγους που προέβαλαν οι πυροσβέστες

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχηματισμό Τμήματος Αναστολών απέρριψε για λόγους Δημοσίου συμφέροντος, την αίτηση πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και ζητούσαν την αναστολή εκτελέσεως της 28550 Φ 215.2/18.5.2021 πράξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του COVID-19.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή) με την υπ΄ αριθ. 133/2021απόφαση του Τμήματος Αναστολών, απέρριψε την αίτηση των πυροσβεστών κρίνοντας ότι την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης «επέβαλαν επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.)».

Μάλιστα, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας η λειτουργία της Ε.Μ.Α.Κ. «δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό covid-19».

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους λόγους που προέβαλαν οι πυροσβέστες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση