Ένας σκύλος έσωσε τη ζωή ενός 85χρονου που έπεσε θύμα άγριας ληστείας (pics&vid)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 15:54 Ένας σκύλος έσωσε τη ζωή ενός 85χρονου που έπεσε θύμα άγριας ληστείας (pics&vid)

Τον ξυλοκόπησαν και ήθελαν να τον αποτελειώσουν.

Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένας 85χρονος στην Αγία Παρασκευή όταν τρία άτομα εισέβαλαν στο σπίτι του από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν.

Ο ηλικιωμένος άρχισε να φωνάζει έντρομος για βοήθεια. Τότε ο σκύλος του γείτονα, που αντιλήφθηκε ότι κινδυνεύει το αφεντικό του, άρχισε να γαυγίζει μανιασμένα. Ο γείτονας ευτυχώς τον άκουσε και ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν η αστυνομία έφτασε στην περιοχή οι δράστες προσπαθούσαν να διαφύγουν από το μπαλκόνι. Ακολούθησε καταδίωξη που οδήγησε στη σύλληψη του ενός που πήγε να κρυφτεί σε ένα σχολείο κοντά.

Ο δράστης που συνελήφθη πρόκειται για 18χρονο Ρομά. Ο 85χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γείτονες και τους ενοίκους, η συγκεκριμένη πολυκατοικία έχει πέσει ξανά στο παρελθόν θύμα ληστών και διαρρηκτών.

"Ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Θα τον σκότωναν…”

Γείτονας του άτυχου 85χρονου μίλησε στο DEBATER για το περιστατικό.

"Εγώ άκουσα τους αστυνομικούς που ψάχναν πίσω στον ακάλυπτο. Μιλάγαν σε κάποιον, μάλλον στους δράστες, φωνάζαν και εγώ τότε ξύπνησα. Προσπαθούσαν με κάποιο τρόπο να τον ακινητοποιήσουν. Μετά διέφυγαν. Ακινητοποίησαν τον έναν. Οι αστυνομικοί ήρθαν άμεσα και πιθανότανα να είχαν κάνει μεγαλύτερο κακό στον άνθρωπο. Οι δρα΄στες Είναι γνωστοί εδώ στην περιοχή. Πρέπει να έχουν διαπράξει και άλλα εγκλήματα αντίστοιχα στο παρελθόν. Δεν είδα τον 85χρονο, ήρθε το ΕΚΑΒ και τον πήρε. Αντιστάθηκε όσο μπόρεσε γιατί είναι και μεγάλος άνθρωπος”, είπε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ

Πηγή: debater.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση