Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώνη: Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 13:08 Πελώνη: Όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή (φωτο intime)

Στον απόηχο των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί με εφαρμογή από τις 15/07/2021 στις επιχειρήσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες.

Έντονα σχολιάζονται και όσα έγραψε σε μια μακροσκελή του ανάρτηση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος για το πως θα αντιμετωπίζονται οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Η κα Πελώνη ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι όσο περισσότεροι πολίτες είναι εμβολιασμένοι τόσο περισσότερο είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στις μεταλλάξεις. 

Η κα Πελώνη επανέλαβε τα της κάρτας ελευθερίας για να εμβολιαστούν οι νέοι από 18 έως 25 ετών. Κάλεσε μάλιστα περισσότερες επιχειρήσεις όπως την Aegean να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. 

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τις αμιγείς και τις μεικτές επιχειρήσεις. 

Είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα συγκεκριμένα μέτρα. 

Πρόσθεσε πως ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύει και για τους ξένους επισκέπτες. 

Στο ερώτημα για την ανάρτηση Σκέρτσου ότι η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει εξαιτίας των ανεμβολίαστων είπε ότι η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός και προκειμένου να προστατευθούμε από τις νέες μεταλλάξεις. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας. 

Για το ίδιο θέμα η κα Πελώνη είπε ότι το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι φαίνεται και από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Όποιος είναι ανεμβολίαστος πρέπει να τηρεί τα μέτρα που υφίστανται. Εκ των πραγμάτων όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή. 

Ερωτηθείσα για το πότε και σε ποιο ποσοστό θα ανέλθει το τείχος ανοσίας είπε ότι αυτό εξαρτάται από την συμμετοχή. Εδώ και 2 εβδομάδες, τόνισε, είναι προσβάσιμα όλα τα εμβόλια στον πληθυσμό και πρέπει να πείσουμε όσο περισσότερους μπορούμε και να δώσουμε ελευθερίες σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία και να προστατεύσουν πελάτες και εργαζόμενους.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών επιβεβαίωσε ότι συζητείται και αν δοθεί πράσινο φως αυτό μπορεί να γίνει άμεσα. 

«Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στην επιχείρηση και προκύπτει από τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους πολίτες ότι δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν οι επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι επιλογή», κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπός είναι να δημιουργηθούν επιχειρήσεις μόνο αμιγούς λειτουργίας. 

Δείτε όλη την ενημέρωση