Δεν θεσπίζεται γενικός κανόνας απολύσεων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 11:45 Δεν θεσπίζεται γενικός κανόνας απολύσεων με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το καυτό θέμα της αναστολής εργασίας στις κατηγορίες των εργαζομένων για τους οποίους η κυβέρνηση καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό τους και οι ίδιοι αρνούνται να τον κάνουν.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος. Η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει.

Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση”

Ως προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τόνισε ότι δεν υπάρχει συνταγματική δυνατότητα για απολύσεις και εξαιτίας αυτού του πλαισίου οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν σε αναστολή άνευ αποδοχών.

Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εκφράζοντας την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πατά σε δύο βάρκες, παρότι είχε στηρίξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού το 2018 ως κυβέρνηση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση