Ο «Δημόκριτος» και η Vodafone ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 12:25 Ο «Δημόκριτος» και η Vodafone ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Για τη δημιουργία του Giga Campus, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας μέσα από τεχνολογίες 5G και IoT.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνουν ότι προχωρούν σε στρατηγική συνεργασία, με  τη δημιουργία του Giga Campus, μιας κοιτίδας καινοτομίας, που στοχεύει να στηρίξει την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας μέσα από το Internet of Things (IoT) και το 5G, σε μία κοινωνία των Gigabit, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση των επιχειρήσεων της χώρας και σε ένα πιο βιώσιμο, ψηφιακό αύριο. Η συνεργασία αποτελεί μία έμπρακτη επιβεβαίωση της στρατηγικής τοποθέτησης της Vodafone ότι η τεχνολογία έχει νόημα μόνο όταν θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, υπηρετώντας την πρόοδο και το κοινό καλό.

Στόχος της προσπάθειας είναι η δημιουργία μίας πρότυπης κοιτίδας καινοτομίας, του Giga Campus by Vodafone & Demokritos που θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Δημόκριτου, ως ζωντανό εργαστήρι εκθετικών τεχνολογιών που αξιοποιεί τις πλέον καινοτόμες εφαρμογές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και το 5G δίκτυο της Vodafone.

Η συνεργασία εστιάζει στην πιλοτική εφαρμογή και μετεξέλιξη σύγχρονων υπηρεσιών IoT -και όχι μόνο- με στόχο να διαχυθούν στη συνέχεια στην ελληνική αγορά από το οικοσύστημα του Δημόκριτου. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα υποστηριχθούν με σύγχρονες τεχνολογικές υπηρεσίες του Vodafone Business, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» του Δημόκριτου.

Στη συνάντηση των δύο οργανισμών για την εκκίνηση της συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή παρέστη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Δρ. Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» δήλωσε: «Η συμφωνία μας με τη Vodafone Ελλάδας αποτελεί θεμελιώδες ορόσημο για την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Στο Giga Campus, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν μοναδική δυνατότητα πρόσβασης σε IoT και 5G υποδομές καθώς και για συνέργειες με κορυφαίες ερευνητικές ομάδες του Δημοκρίτου. Ένα δυναμικό οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας δημιουργείται στην Αττική που θα στηρίξει τις Ελληνικές επιχειρήσεις στον δρόμο για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Είμαστε υπερήφανοι για τη σύμπραξή μας αυτή με τη Vodafone Ελλάδας και θα δουλέψουμε σκληρά και συστηματικά για λαμπρά τεχνολογικά επιτεύγματα, για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί το ταλέντο νέων επιστημόνων και βεβαίως για να παραχθούν υπεραξίες που θα συνδράμουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας».

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Στον Δημόκριτο βλέπουμε έναν αξιόπιστο συνεργάτη, που εργάζεται με πάθος ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει όλα τα οφέλη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. H Vodafone καινοτομεί με συνέπεια στην Ελλάδα, επενδύοντας στρατηγικά στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών. Αξιοποιώντας τη δύναμη του Vodafone Giga Network 5G και την υψηλή εξειδίκευση του παγκόσμιου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης του IoT της Vodafone στην Ελλάδα, η συνεργασία μας με τον Δημόκριτο θα επιταχύνει τον στόχο μας να φέρουμε το ψηφιακό αύριο, στο σήμερα, δημιουργώντας μία κοιτίδα καινοτομίας που θα συμβάλλει στην προσπάθεια της Ελλάδας να κάνει το ψηφιακό της άλμα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση