Πρόσκληση και στον Αντετοκούνμπο για τη γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 22:13 Πρόσκληση και στον Αντετοκούνμπο για τη γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Πρόσκληση στον σούπερ σταρ του ΝΒΑ και πρωταθλητή πλέον του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει αποστείλει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παρευρεθεί στη γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ του Σαββάτου.
 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η πρόσκληση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αποτυπώνει τη φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης, καθώς η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιθυμεί να συνυπάρξουν στο Προεδρικό Μέγαρο εκπρόσωποι όλων των τμημάτων και φορέων της ελληνικής κοινωνίας.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, τελικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα έρθει στη χώρα μας το Σάββατο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του filathlos.gr, ο "Greek Freak" θα επιστρέψει στην Ελλάδα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ώστε να βρεθεί με φίλους του και να επισκεφτεί παλιές του γειτονίες, κάνοντας πράγματα που του έχουν λείψει. Αναμένεται να ξαναβρεθεί στην Ελλάδα στα μέσα του Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες, πρόσκληση για συμμετοχή στη δεξίωση έχουν λάβει προσωπικότητες από όλο το φάσμα της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου.

Η ανακοίνωση Βελόπουλου

Στο μεταξύ, η Ελληνική Λύση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται σε δημοσίευμα για τους λόγους τη μη παρουσίας του Κυριάκου Βελόπουλου στην εκδήλωση, λέγοντας ότι "φυσικά δεν περιλαμβάνουν την πρόσκληση του Έλληνα αθλητή κ. Γιάννη Αντετοκούμπο".

"Για άλλη μία φορά η ιστοσελίδα «iefimerida.gr» του κ. Χρήστου Ράπτη, επιτέθηκε με άθλιο και συκοφαντικό τρόπο στην Ελληνική Λύση και προσωπικά στον πρόεδρο της, Κυριάκο Βελόπουλο. Οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας είχαν ενημερωθεί και είχαν παραλάβει την επιστολή που απέστειλε ο κ. Βελόπουλος στην ΠτΔ όπου εξηγούσε αναλυτικά τους λόγους της μη παρουσίας του που φυσικά δεν περιλαμβάνουν την πρόσκληση του Έλληνα αθλητή κ. Γιάννη Αντετοκούμπο. Επιπλέον στην επιστολή αναφέρεται ρητώς ότι η Προεδρία αρνήθηκε να μας ενημερώσει για την λίστα των προσκεκλημένων. Μετά από την παρέμβαση μας, αναγκάστηκαν να ανασκευάσουν τα συνειδητά ψεύδη τους", τονίζει η Ελληνική Λύση και προσθέτει στην ανακοίνωση: "Ενημερώνουμε κάθε «ευνοημένο» των κυβερνητικών «λιστών», ότι πλέον καμιά πρόκληση, καμμιά συκοφαντική επίθεση δεν θα μένει αναπάντητή. Η ελευθερία του λόγου είναι απόλυτα σεβαστή και εμείς είμαστε οι πρώτοι που την υπερασπιζόμαστε. Η συκοφαντία και το ψεύδος όμως είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Και θα αντιμετωπίζονται ανάλογα".

Οι παρασημοφορήσεις Ελλήνων πολιτών από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα από πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες πολίτες, που έχουν διακριθεί για την πορεία τους και έχουν προσφέρει στην επιστήμη, στα γράμματα και τις Τέχνες αλλά και στην κοινωνία με το έργο τους και την προσφορά τους.

Ειδικότερα θα απονείμει τις παρακάτω τιμητικές διακρίσεις:

Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής στον σπουδαίο Συνθέτη και Αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη.

Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος στους Λίνο -Αλέξανδρο Σισιλιάνο, Καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, καθώς και στον Μαργαρίτη Σχοινά, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος, στον Βασίλειο Θεοχαράκη, Επιχειρηματία, Ζωγράφο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Ευποιίας στην Αλίκη Περρωτή - Κωνσταντοπούλου.

Τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον Συγγραφέα Θανάση Βαλτινό.

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Σωτήρος, στον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Καθηγητή στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του MIT και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ, καθώς και στον Αλβέρτο Μπουρλά, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer.

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής στους ποιητές Νάσο Βαγενά και Μιχάλη Γκανά, καθώς και στους ζωγράφους Αλέξανδρο Λεβίδη και Γιώργο Ρόρρη.

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος στους:

Ιάσωνα Αποστολόπουλο, Διασώστη, Συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές,

Γεώργιο Βρακά, Γιατρό, Χειρουργό μεταμοσχεύσεων

Μιχαήλ Κοσμόπουλο, Αρχαιολόγο, Καθηγητή Πανεπιστημίου

Πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου

Βασίλειο Πατέρα, Ιδρυτή της Axion Hellas.

Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, Εθελοντή και εμπνευστή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος»

'Αρη Χριστοφέλλη, Μουσικό

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας στους:

Ελένη Γαβριηλάκη, Γιατρό, Αιματολόγο

Ρέα Γαλανάκη, Συγγραφέα

Δόμνα Ευνουχίδου, Μουσικό

Βικτωρία Καρέλια, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

Ντάρια Κοσκόρου, Διευθύντρια - Επιμελήτρια του Μουσείου Καποδίστρια στην Κέρκυρα

Ντόρα Μπακοπούλου, Μουσικό

Ρένη Πιττακή, Ηθοποιό

Τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος στους:

Λεωνίδα Κουρσούμη, Βιβλιοπώλη, δημιουργό του Βιβλιοπωλείου των Αστέγων, καθώς και στον Αστυνομικό Χρήστο Πετμεζά.

Τον Αργυρό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιίας στους:

Μαρία Ανδρουλάκη, Νοσηλεύτρια

Μαρία Τσιαλέρα, Εκπαιδευτικό

Σημειώνεται, ότι η τελετή παρασημοφόρησης θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση