Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέλιος Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 11:29 Στέλιος Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην εστίαση

Ανοιχτό παράθυρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων στην εστίαση άφησε ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε πως είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι ανοιχτό, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. «Είναι ένα παράδειγμα που μας απασχολεί όπως και την κοινωνία. Είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται και αφορά το διάστημα από το φθινόπωρο και μετά. Κάνω έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στην εστίαση να το κάνουν. Γιατί είναι πολύ σημαντικό κάποιος που εργάζεται σε αυτόν τον χώρο να θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του, τους γύρω του και το ψωμί του» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ξεκαθάρισε πώς από το φθινόπωρο και μετά στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. «Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Είχαμε μια έξαρση κρουσμάτων στους μεικτούς χώρους. Αυτή θα είναι η συνταγή που θα μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το φθινόπωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών το οποίο όπως τόνισε το έκλεισε χτες ο Πρωθυπουργός. «Δεν θα προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση δεδομένου του μεγάλου ποσοστού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς που φτάνει στο 70% και μπορεί να ανέβει τον Αύγουστο».

Στο ενδεχόμενο να υπάρχει ξανά lockdown από το φθινόπωρο ήταν κατηγορηματικός. «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι η οικονομία δεν πρόκειται να κλείσει από το φθινόπωρο».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε, ακόμα, ότι δεν έχει τεθεί θέμα αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα καταστήματα λιανεμπορίου. «Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν δείξει ότι μας προστάτευσαν από μια διασπορά είτε στα σούπερ μάρκετ είτε στο λιανεμπόριο όπου δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Δεν είναι της παρούσης για κάτι τέτοιο. Η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός».

Σχετικά με τα σενάρια για τρίτη δόση του εμβολίου είπε: «Αν χρειαστεί και μας πουν οι ειδικοί για τρίτη δόση θα γίνει».

Δείτε όσα είπε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ μετά το 11.00 του βίντεο.