Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώνεται το Σούλι – Καίγονται σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 16:38 Φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώνεται το Σούλι – Καίγονται σπίτια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε ξεσπάσει νέα φωτιά στην περιοχή Δροσιά.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με το thebest.gr πολλοί κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας. Κάποιοι μάλιστα – όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο – επιχειρούν να συνδράμουν με ό,τι μέσα διαθέτουν στην κατάσβεση της φωτιάς. 

Δείτε βίντεο:

Σύμφωνα με το Flamis.gr, η φωτιά επεκτείνεται προς Ριγανόκαμπο, ενώ χτυπούν καμπάνες για να φύγουν οι κάτοικοι από την περιοχή. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων. Αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στην Καρυά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ έχουν ζητηθεί ενισχύσεις. Από αέρος δρουν δύο καναντέρ.

Φωτιά και στην Ελεκίστρα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 14.30 το μεσημέρι στην Ελεκίστρα, έξω από την Πάτρα, σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε εντός οικισμού κοντά στην εκκλησία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ – σύμφωνα με το pelop.gr – για την κατάσβεση ζητήθηκε και η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών,

Πηγή: tempo24.gr, flamis.gr, gnomip.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση