Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Εκκενώνονται ακόμη εννέα οικισμοί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 22:13 Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα: Εκκενώνονται ακόμη εννέα οικισμοί

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αχαΐα, ενώ οι κάτοικοι κι άλλων εννέα οικισμών λαμβάνουν μηνύματα να εκκενώσουν τα σπίτια τους, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στη Δροσιά Ερυμάνθου.

Πριν από λίγο, έλαβαν μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, Καρπέτα ή Αγία Τριάδα να εκκενώσουν τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.


Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν από τη στιγμή που έπεσε το σκοτάδι. Πρωταρχικός στόχος είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο όσο είναι δυνατόν.
 

Τραυματίες από τη φωτιά

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, ένας 57χρονος έχει τραυματιστεί από τη φωτιά, ενώ δύο ακόμη άνδρες μετέβησαν στο νοσοκομείο λόγω εισπνοής καπνού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, ο 57χρονος φέρει εγκαύματα στην πλάτη, ωστόσο, παρά τη γνωμάτευση των γιατρών του ΕΚΑΒ για την ανάγκη μεταφοράς του στο νοσοκομείο, ο ίδιος αρνήθηκε και ζήτησε να παραμείνει στο σημείο ώστε να προστατεύσει την περιουσία του. Ένας 18χρονος και ένας 52χρονος, που εισέπνευσαν καπνό, μεταφέρθηκαν από το νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” στο ΠΠΝΠ.
 

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο tempo24.news κάτοικοι της περιοχής η φωτιά έχει κάψει ποιμνιοστάσια και σπίτια ,τα οποία βρίσκονται στις παρυφές του δάσους, με τις πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό τους να είναι ακόμη συγκεχυμένες.

"Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Πτέρης, δεν ξέρουμε ακόμη τι έχει καεί", λέει ο Θεόδωρος Μπονάνος που απευθύνει έκκληση οι πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις των πυροσβεστών.

Κάτοικοι της περιοχής μεταφέρουν στο tempo24.news ότι προσπαθούν να μετρηθούν μεταξύ τους και να εντοπίσουν όσους δεν βρίσκονται στα σημεία συγκέντρωσης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να έχουν παραμείνει σε αγροικίες ή ποιμνιοστάσια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση