Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Κινητές μονάδες εμβολιασμού και στα ξενοδοχεία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 14:54 Μητσοτάκης: Κινητές μονάδες εμβολιασμού και στα ξενοδοχεία

Την αποστολή κινητών μονάδων εμβολιασμού και σε μεγάλα ξενοδοχεία, προκειμένου να επισπευστεί ο εμβολιασμός εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού κατά του κορωνοϊού, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να κλείσουν ραντεβού, σημειώνοντας με έμφαση ότι όποιος δεν εμβολιαστεί «θα υποστεί συνέπειες, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί».

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη μάχη, δεν χωρούν ούτε ψεύτικοι διχασμοί, ούτε κομματικές παρωπίδες… Ή όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε. Και μέχρι τώρα βγαίνουμε νικητές, με απώλειες αλλά νικητές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψη του στο χωριό Σπήλι του Ρεθύμνου, όπου διενεργούνται ήδη εμβολιασμοί από κινητή μονάδα, τόνισε:

«Βρίσκομαι στον δήμο Αγίου Βασιλείου για να επιθεωρήσω προσωπικά τις κινητές μονάδες και χαίρομαι πραγματικά που η ανταπόκριση των πολιτών είναι τόσο μεγάλη και θερμή. Είναι δεδομένο ότι εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επίπεδα του εμβολιασμού και γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς. Πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι ο ποίοι ακόμη το σκέπτονται, να εμβολιαστούν και η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες αντί να ζητάμε στους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα».

Και πρόσθεσε: «Από καρδιάς θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές, ξεπεράστε τις φοβίες σας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε στις κινητές μονάδες, εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστείτε. Προστατεύετε πάνω από όλα τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας, αλλά συνεισφέρετε παράλληλα στην εθνική προσπάθεια, την οποία κάνουμε ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους γιατρούς στην κινητή μονάδα και όπως μου έλεγαν, οι συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται αυτή την ώρα είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Ας το αντιληφθούν αυτό και οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για όλες τις ηλικίες αλλά και για τις νεότερες, το εμβόλιο είναι ασφαλές. Δεν έχει παρενέργειες. Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε».

Πηγή: newsit.gr