Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ανέγερση μνημείου Πεσόντων στο Καλπάκι ο Αλκ. Στεφανής

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 19:18 Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για την ανέγερση μνημείου Πεσόντων στο Καλπάκι ο Αλκ. Στεφανής

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και του δήμου Πωγωνίου, για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων στις μάχες του Έπους του 1940 στο ηρωικό Καλπάκι, παρέστη σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, και τον δήμαρχο Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη.

Όπως ανακοινώθηκε, παρών ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Πεσόντων του Έπους του 1940, πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας. Για την υλοποίηση του έργου, η Βουλή θα προσφέρει 600.000 ευρώ.

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει ο δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Η ανέγερση του Μνημείου εντάσσεται στην ευρύτερη ενότητα του ιστορικού πάρκου που θα δημιουργηθεί στο Καλπάκι με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στρατιωτικού μουσείου και με την ανάδειξη των σημείων όπου έγιναν οι μάχες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Ο Αλκ. Στεφανής δήλωσε πως το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Τουρισμού, υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται ο ιστορικός τουρισμός. «Θέλουμε», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, «να εντάξουμε στο γενικότερο προϊόν του τουρισμού στη χώρα μας, την απόδοση φόρου τιμής και από τους Έλληνες, αλλά και από τους επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα στα πεδία των μαχών και στα μνημεία. Ένα από τα έργα είναι αυτό που θα υλοποιήσουμε στο Καλπάκι».

Επισήμανε, επίσης, ότι «γίνεται μια ολοκληρωμένη προσπάθεια, ένα συνολικό πάρκο στο οποίο θα προστεθούν τα ονόματα των 14.000 αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι εξακολουθούν να θεωρούνται παράδειγμα και πρότυπο ηρωισμού. Αποτελούν για τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα φωτεινό παράδειγμα που αναζωογονεί την αγάπη μας για την πατρίδα».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ