Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται χωριά - Εντολή να κλείσει η εθνική οδός

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 14:47 Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται χωριά - Εντολή να κλείσει η εθνική οδός

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση, η οποία, λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή για άμεση εκκένωση των χωριών Ζήρια και Άνω Ζήρια, καθώς και να ανακοπεί η διέλευση των οχημάτων στην Εθνική οδό, στο ύψος του Δρεπάνου.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι πολλοί κάτοικοι στα Κάτω Ζήρια αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Μονάδες του ΕΚΑΒ σπεύδουν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αρχικά κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και στη συνέχει ενισχύθηκαν σε 49 πυροσβέστες, με 22 οχήματα, ένα πεζοπόρο, πέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev και δύο ελικόπτερα.

Ήδη έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων τόσο στα Ζήρια, όπου κατεθύνεται το πύρινο μέτωπο, όσο και στις Καμάρες και το Λαμπίρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έχει οργανωθεί επιχείρηση για τη μεταφορά εγκλωβισμένης γυναίκας κοντά στην εκκλησία του χωριού Ζήρια.

Η πυρκαγιά στη Ζήρια όπως φαίνεται από την ευρύτερη περιοχή παρουσιάζει το korinthostv. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μέλη εθελοντικών ομάδων, 4 αεροπλάνα, 1 ελικόπτερο και δημοτικές υδροφόρες.