Φωτιά στην Αχαΐα: Περισσότεροι από 100 πολίτες απομακρύνθηκαν από παραλίες με σκάφη του Λιμενικού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 22:44 Φωτιά στην Αχαΐα: Περισσότεροι από 100 πολίτες απομακρύνθηκαν από παραλίες με σκάφη του Λιμενικού

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε το Λιμενικό για την απομάκρυνση πολιτών από τις παραλιακές περιοχές, απ' όπου πέρασε η μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε από τη Ζήρια της Αχαΐας αλλά πήρε διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού, αρχιπλοίαρχο Δημήτρη Κυριακουλόπουλο, περίπου 110 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου.

Ο ίδιος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «κινητοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή όλα τα πλωτά σκάφη του λιμενικού που είχαμε διαθέσιμα και ταυτόχρονα ενεργοποιήσαμε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

«Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο», αναφέρει, «κινητοποιήσαμε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ενώ βρισκόταν σε επιφυλακή ένα φέρι - μποτ της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, σε περίπτωση που χρειαζόταν να μεταφερθεί μεγαλύτερος αριθμός εγκλωβισμένων». Συμπλήρωσε ότι «το Λιμενικό παραμένει σε επιφυλακή».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση